Free Music!

Sosem lesz előfizetés alapú az iTunes?

2007. május 01. - Pléh Dániel

 

Folyamatosan előkerülő téma, hogy az iTunes mikor lesz- ha lesz- elérhető előfizetéses alapon is. Steve Jobs általában többé vagy kevésbé arrogáns módon cáfolta ezeket a pletykákat, legtöbbször a modell életképtelenségét is hangsúlyozva. (és persze odaszúrva az előfizetéses modellt alkalmazó vetélytársaknak..)

Minap, a Reutersnak adott interjújában újból lehűtötte az előfizetés alapú iTunesban reménykedők kedélyeit: „Soha ne mond, hogy soha, de úgy tűnik a fogyasztókat nem izgatja ez a lehetőség. Az előfizetéses modell úgy gondolom, hogy megbukott!”

 

Az Apple vezér kijelentése azért (is) figyelemreméltó, mert az iTunes-ra vonatkozó kiadói szerződések éppen lejáróban vannak, és a kiadók két témakört, az előfizetéses modell bevezetését, valamint a differenciált ástruktúrát kérik számon már évek óta az Apple-n.

A Jobs interjú megválaszol ugyan néhány az utóbbi időben az
Apple zenei stratégiájával kapcsolatos kérdést, de ezzel páthuzamosan több kérdést nyitva hagy,hovatovább még bizonytalanabbá tesz. Mindezek ellenére a DRM védelem nélküli tartalmak értékestése kiemelt célnak tűnik, ezt Jobs is elismeri „Április elején, az EMI-al kötött megállapodáskor azt mondtuk, célunk az, hogy az év végére az elérhető dalok fele DRM nélkül is megvásárolható legyen. Azt hiszem ezt a célt teljesíteni fogjuk. ”


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr85635288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása