Free Music!

Áttörés Snocap ügyben

2007. május 29. - Pléh Dániel

 

Sok helyen , szakértők, vagy inkább magukat szakértőnek tartók szájából elhangzott az a merész kijelentés, hogy a Web2.0-nak nevezett képződmény, és zászlóshajói, például a myspace lesznek az utolsó szög a pénzéhes kiadók koporsójában. Az idea nagyon fellengzősnek hatott, sokaknak biztosan tetszett is, de ha az ember jobban belegondolt, belegondol szürrealisztikus.

A forradalmi gondolkodásúak számára hathat borzalmasan az a hír, mely szerint a Warner és Snocap megállapodtak arról, hogy a warner művészeinek myspace oldalain legálisan lehet majd letölteni azok tartalmait. Külön érdekessége az egyességnek, hogy a független kiadók előadóival ellentétben a Warner esetében a Myspace előadói oldalakról is DRM-el védett WMA formátumban lehet majd letölteni a zenéket.

A megállapodásnak nyilvánvalóan több üzenet is van. Az egyik tagadhatatlanul a kiadók útkeresése digitális értékesítésük növelésének érdekében. A másik a kiadók vs iTunes se veled-se nélküled kapcsolat. A majorok számára ugyanis az iTunes jelenleg megkerülhetetlen piaci tényező, ugyanakkor a az Apple saját DRM-je, és az ezáltal okozott inkompatibilitás sok kiadói elemző szerint e legnagyobb gátja jelenleg a digitális értékesítés áttörésénék.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr4635287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása