Free Music!

Bajok a Dark side of the Moon-al

2007. július 06. - Pléh Dániel

Régóta várt adatok láttak napvilágot pár nappal ezelőtt, a drmtelenített EMI tartalmak világából. Akkor is többen emlékeztettek arra, hogy érdemes lenne még várni, hogy egyértelmű következtetéseket lehessen levonni.  

Eltelt újabb pár hét, és újabb adatok láttak napvilágot. A viszonyítási alap ebben az esetben is a Pink Floyd klasszikusa, a Dark Side of the Moon volt. Az első heti, retteneetsen erős, 350%-os növekedést, folyamatos, és igen jelentős esések, esések követték, számszerint 33, 42 és 14%-osak. Ezek az adatok pontosan abba, a sokak által az első adatok megjelenésekor hangoztatott feltevéásbe illenek bele, mely szerint a hardcore iTunes userek az első héten virtuálisan meg fogják rohanni kedvenceikért a shopot, aztán ellenben folyamatosan csökkenő értékesítési volumenre lehet számítani.  

 

Mit jelent mindez? Még mindig korai azt mondani, hogy nem, vagy azt,. hogy igen, de egy tény, a DRM visszavonása nem vonta maga után az eladások folyamatos, egyértelmű, trendszerű növekedését!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr62635263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása