Free Music!

Konszolidálódni fog a digitális zenei piac?

2008. március 01. - Pléh Dániel

2007 sok szempontból izgalmas, és változatos év volt a digitális zeneterjesztés területén. Egyre bővülő számban jelentek meg, a különb s különb üzleti modellel rendelkező szolgáltatók. A Point topic kutatóintézet kimutatása szerint tavalyi év végén, a világ, mintegy 40 digitális zenei piacán mintegy 498 szolgáltató küzd,küzdött a vásárlók kegyeiért.

Mint a legtöbb piacon, különösen az internetes piacokon, ekkora koncentráció hosszú távon nem tartható fenn, azaz előbb, vagy utóbb az üzleti modellek gyengülésével be fog indulni a piaci szereplők kölcsönös felvásárlása.

A kutatócég három vállalkozást említ, mint amelyek piaci helyzetük, kapitalizációjuk okán a felvásárlások katalizátorai, résztvevő lehetnek. Ez a három cég pedig, a Nokia, a Microsoft és a Real networks.

Előrejelzéseik szerint 2008-ban és 2009-ben a teljes zeneipari bevételeknek mintegy 30%-a származik majd a digitélis piacokból, melyeket továbbra is az Apple, illetve Japánban a mobiloperátorok fognak dominálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr65635188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása