Free Music!

A QTRAX tényleg elindult,csak minek...

2008. június 25. - Pléh Dániel

És igen! Február óta most először írhatnánk le azt, amit azóta többször azt gondoltunk, sosem fogunk leírni: A QTRAX él, működik és igénybe vehető!Ez a jó hír. A rossz hírrel, hírekkel egész sor blog foglalkozott, foglalkozik, ugyanis a kiadói megállapodások bejelentése, kiadói oldalról történt megerősítése ellenére mind a Universal, mind az EMI előadói közül több fontos (Coldplay. David Bowie, Akon, Bon jovi, Mary J. Blige) nem érhető jelenleg el a szolgáltatásban.

A tartalmak hiányán felül is találtak nem egy hibát a szerencsés amerikai tesztelők a szolgáltatásban. A dalok minőségére ugyan semmi panasz nem lehet (192 Kbps WMA) azonban a DRM-es architektúra által okozható viszontagságok mindegyike itt is megjelent, különös tekintettel a Windows Media Subscription kompatiblis lejátszókra való zeneátmásolás során.

Problémát jelentett a letöltött számok lejátszása is a QTRAX saját kliensében, több esetben nem voltak ugyanis lejátszhatóak a letöltött számok.

Mit lehet mondani ezek után? Pozitívat nem nagyon, hiszen a késleltetett indulás ellenére sem sikerült megfelelő szolgáltatás színvonalat biztosítani, s rossz belegondolni, hogy mi történt(hetett) volna, hogyha februárban valóban elindul a szolgáltatás. Azért szurkolunk!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr54635138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása