Free Music!

Ingyenzene netelőfizetőknek,feltételekkel

2009. június 15. - Pléh Dániel
Richard Branson hatalmas és minden területen innovátorként operáló cégbirodalmának pár hónappal ezelőtti, az internetes zeneletöltést gyökeresen megfordítani kívánó, de a kiadók ellenállásán megbukó szolgáltatásáról korábban említést tettünk.
 
A tárgyalások(szerencsére) úgy tűnik nem szakadtak végérvényesen félbe, ugyanis a mai napon a Virgin boldogan jelentette be, közeljövőben induló, a Universallal közös, a Virgin előfizetők részére havidíj ellenében korlátlan MP3(!!) letöltési lehetőséget biztosító szolgáltatását.
 
Mint ahogy azt a szolgáltató jelezte, a indulási időpont egyelőre még kérdéses, ugyanis további major kiadókkal, angol független kiadókkal valamint jogvédőkkel szeretnének megállapodni a lehető legteljesebb katalógus indulástól való biztosítása érdekében.
 
A hírek szerint többféle előfizetői csomag közül választhatnak majd a Virgin-ügyfelek. Az induló csomagban korlátozott számú ingyenes dalletöltés szerepel majd, alacsonyabb áron, a magasabb előfizetési díjú (de a cég ígérete szerint a havi kb. 15-20 fontot így sem meghaladó árú) csomagban pedig korlátlan, DRM mentes dalletöltés lesz elérhető.  
 
Mindemellett a Virgin- jól sejthetően erős kiadói nyomásra- letöltő előfizetőit különböző módszerekkel igyekszik majd a legális lehetőségek felé terelni.  (Minderre azért kíváncsiak leszünk) s természetesen végső esetben előbb az átmeneti lekapcsolás majd pedig a felhasználók  végleges kizárása sem elképzelhetetlen.
 

A jelen pillanatban-sajnos-a lekapcsolások módszertana tűnik kidolgozottabbnak, a felhasználók meggyőzésénél és a szolgáltatás attraktív részleteinek kidolgozásánál. A legfontosabb kérdés azonban talán mégsem ez, hanem maga a kínálat. Előfizetési díjas konstrukció esetében, amikor gyakorlatilag az illegális (??) zenebeszerzés feladását kéri egy szolgáltató a fogyasztóktól, alapelvárás, hogy hasonló mélységű katalógust biztosítson. Az árazásról ne is beszéljünk…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr331186930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása