Free Music!

Komplett a Vodafone európai DRM mentes repertoárja

2009. október 21. - Pléh Dániel
Az előfizetéses szolgáltatások piaca tavaly rendkívüli mértékben megélénkült, elsősorban a TDC, majd pedig az orange piacra lépésének köszönhetően. Akkor reális lehetőségnek tűnt, hogy az internetszolgáltatók tömegesen jelennek meg online vagy akár multiplatform (online+mobil) előfizetéses szolgáltatásaikkal, ezzel akár jelentősen is csökkentve az illegális letöltések számát, s szinte tökéletes párost alakítva az ingyenes, reklámokból finanszírozott szolgáltatásokkal.
 
A mobilszolgáltatói oldalakon is ezzel párhuzamosan megélénkült a verseny, mind a készülékgyártók, mind a mobilszolgáltatók oldaláról erős az akarat, hogy az Apple dominanciáját tartalom oldalról próbálják letörni. A tét óriási, aki ezt a versenyt megnyeri, az egyszerre nyerheti meg a mobil és a PC-s zenei előfizetéses piacot.
Mobil oldalon a két legjelentősebb szereplő a készülékgyártói oldalról a Nokia valamint a SONY Ericsson, míg a szolgáltatói oldalról a Vodafone. Utóbbinak a napokban sikerült teljessé tennie a szolgáltatás tartalomportfóliját, az eleddig még hiányzó Warner Music megállapodás megkötésével. Mindennek köszönhetően a Vodafone lett az első olyan globális mobilszolgáltató, amely OTA (Over the Air) letöltésként mind a 4 major kiadó tartalmait kínálja.A szolgáltatásban elérhető tartalmak DRM védelem nélküliek, így a mobiltelefonokon felül bármely hordozható lejátszón, így Ipod-on is lejátszhatóak.  
 
A megállapodás- mégha kicsit talán már kései is- lehetővé teszi a Vodafone számára, hogy teljes tartalommal, korlátozások nélküli zenét kínálva induljon harcba a napról napra egyre fontossabbá és kiélezettebbé váló mobil tartlaomszolgáltatási piac legfontosabb szegmensében, a mobil zenei szolgáltatások között.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr621400058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása