Free Music!

Még az idén indul a Vevo!

2009. október 21. - Pléh Dániel

 A zenei videók monetizálása a videmegosztók oldalnál az egyik legnehezebb, de talán legkecsegtetőbb  feladat az idei évben. Az élen természetesen toronymagasan piacvezető Youtube áll, részben saját, jól felfogott üzleti érdekei által vezérelve, részben a kiadók nyomása miatt. A sokat emlegetett VeVo projekt lényege. egy videótartalmakon alapuló, de a videótartalmakon túlmutató, zenei portál kialakítása, a kiadókkal szorosan együttműködve, gyakorlatilag közös céget létrehozva.

 
Az elmúlt hetekben, hónapokban túlzottan sok hír nem látott napvilágot a projekt alakulásáról, leszámítva a Warnerrel között megállapodást, amely akár még a projekt ellen is hathatott(volna). A látszólagos csend oka, feltételezések szerint pont a finanszírozás illetve a projekt tőkehiánya volt. Ezt oldhatta meg a hét elején a Abu Dhabi Media Company befektetése.,melynek köszönhetően a közös cég értéke immár 300 millió dollár körül mozog. A befektetés tényén felül lényeges szempont, hogy az egy külső befektetőtől érkezett,így az alapvetően a kiadók és a Google által tulajdonolt cégben, független, külső tőkét jelent, ami a későbbiekben lényeges lehet.
 
A befektetés mellett további hír, hogy a kezdeményezéshez már korábban csatlakozott Universal után a SONY Music is csatlakozott, így a két legnagyobb kiadói videótartalmai egészen biztosan elérhetőek lesznek a szolgáltatásban.
 
Az események olyannyira felgyorsultak, hogy a cég elképzelései szerint,még az idei év során elindul az Egyesült Államokban és Kanadában, s a nemzetközi megjelenési ütemterv is hamarosan publikus lesz. Továbbra is kérdéses ugyanakkor, mikor és milyen formában várható a Warner illetve az EMI csatlakozása, s amennyiben befolyásolja a nemrég megkötött Youtube-Warner megállapodás mindezt. Érzésünk szerint jelentősen…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr221464108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása