Free Music!

USB-n a Beatles

2009. november 20. - Pléh Dániel

A beatles digitális formában való megjelenése évek óta központi téma, a rajongók, a zenei bloggerek körében is. Legtöbben az iTunes-on való megjelenést jósolják, noha a Beatles és az Apple kapcsolata az ismert névhasználati(bitorlási?) viták miatt felhőtlennek éppen nem mondható…
 
A napokban, a PCworld által megszellőztetett információk alapján, az együttes, az EMI-al közösen történetében először megjelenik digitális formátumban is, azonban nem online, hanem Pendrive formájában.Az egyedi kialakítású (almaformájú…) 16 GB méretű Pendrive-on 14, újrakevert Beatles album lesz megtalálható. A speciális Pendrive 300 dollárért lesz majd megvásárolható, december 7-től, de előrendelések már most is leadhatóak a nagyobb angol és amerikai online kereskedőknél
 
Ezen, a tulajdonképpen karácsonyi meglepetésen felül természetesen az igaz kérdés továbbra is nyitva maradt. Mikortól lesznek elérhetőek a legális letöltő szolgáltatásokban a Beatles tartalmak? A pletykák gyakorlatilag minden évben újból és újból szárnyra kapnak, minden Apple esemény kapcsán, minden apró olyan hírre, ami igazolhatná ezeket a feltevéseket.
 
Az alapvető és a digitális megjelenések útjában álló probléma ugyanakkor az, hogy ahhoz mind a 4 egykori tagnak illetve örököseiknek, az EMI-nak, a Beatles saját lemezkiadójának és az Apple-nek kellene megállapodásra jutni, minden feltételben. S ez egyelőre, a digitális megjelenésektől és a kalózkodástól ódzkodó egykor Beatles tagok ellenállása miatt kevéssé tűnik valószínűnek…sajnos..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr631508803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása