Free Music!

2010-ben talán nyereséges lesz a Last.fm?

2010. április 20. - Pléh Dániel

A Last. Fm CBS általi felvásárlása egyszerre volt tekinthető a web2.0 zenei téren történő áttörésének, illetve egy nagy médiacég piacvásárlásának, Az utóbbi évek alapvetően a második verziót igazolták, az eredeti Last.Fm tulajdonosok kiszálltak a cégből, a CBS pedig a nagy cégek lassú reagáló képességének minden hátrányával próbálta, próbálja kezelni a mozgékony, kis startup-ot.
 
A tavalyi év során több vezetőváltáson is átesett tulajdonos CBS Last.Fm-ért felelős vezetője, Fred McIntyre reményei szerint már az idei évben nyereségessé válhat az online rádió a médiaóriás számára. Reményei az előfizetéses modellek egyre nagyobb térhódítása és a Last. Fm. ezen a területen hosszú évek alatt kialakított dominanciája és több tízezres előfizetői tábora táplálja, táplálhatja.
 
A cég helyzete sok tekintetben ugyanakkor különleges és egyáltalán nem a nyereségesség irányába mutató jelekkel teli. Az elmúlt év, s az idei év eddig letelt része is elsősorban a Am Spotify-ról, a MOG-ról szólt, s ezen alapvetően új szereplők árnyékában a Last.Fm a nagyvállalati környezetben, gúzsba kötve vergődik, vergődik. Pedig kár lenne érte…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr461860827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása