Free Music!

Az Apple elkezdte a zenei szolgáltatók kitiltását az iPhone-ról?

2010. június 19. - Pléh Dániel

Az optimista várakozásokkal ellentétben, ugyanakkor a pesszimista várakozásokkal összhangban az Apple a múlt heti WWDC konferencián nem jelentette be az új, cloud computing alapú, teljesen új megközelítésű iTunes-t.

 
Ugyanakkor egyre több, apró jel mutat arra, hogy az Apple komolyan tervezi zenei szolgáltatásának a teljes átalakítását, s a különböző platformokon ennek megfelelően, lassan, de egyre határozottabban elkezdte a lehetséges vetélytársak életének megnehezítését
 
A legfrissebb alanya mindennek a MOG, amely  több, mint egy hónappal ezelőtt elkezdte iPhone applikációjának az engedélyeztetési folyamatát, s mely a mai napig nem fejeződött be.
 
Az alkalmazás véleményezési folyamat természetesen az egyik legfontosabb kapu az Apple folyamatában, s ez az a kapu, ahol a nem megfelelő színvonalú alkalmazások kiszűrésre kerülhetnek. Ugyanakkor ez az a pont, ahol a kialakított szabályrendszer segítségével az Apple különösebb felhajtás nélkül tudja tartalomszintű vetélytársainak az aktivitásait korlátozni, akadályozni.
 
A MOG számára mindez rendkívül kellemetlen, hiszen az alkalmazást nagy sikerrel mutatták be a közelmúltban, s sikeresen vontak be stratégiai partnereket is a finanszírozásába. Az Apple számára mindez persze egy egyre erősödő vetélytárs képét is jelenti, jelentheti, melynek az életét stratégia fontosságú cél megnehezíteni. Eljött volna a platform tulajdonosának teljes kontrolljának az ideje a tartalom felett??

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr282078182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása