Free Music!

Nyáron indul az Apple új zenei szolgáltatása?

2011. március 13. - Pléh Dániel
Miközben ügyes hackerek felfedezték, hogy a Google cloud alapú zenei szolgáltatása valóban létezik és működőképes, az utóbbi időben vajmi keveset hallottunk, halhattunk az Apple zenei szolgáltatatásáról.Az iPad 2 megjelenése, ahogyan az várható volt nem járt együtt semmilyen, zenei megoldás vagy bármilyen újabb tartalmi megoldás, szolgáltatás bejelentésével.
 
A Wall Street Journal-ben, az abszolút Apple-közelinek ismert, Yukari Iwatani Kane  tollából napvilágra került  hírek ugyanakkor azt engedik sejteni, hogy egy év késéssel az eredeti időponthoz képest, de idén nyáron valóban piacra lép Steve Jobs és csapata a cloud alapú zenei szolgáltatásával.
 
A kiszivárgott információk szerint a szolgáltatás a Mobileme tárhelyszolgáltatás továbbfejlesztése lesz majd, melynek keretében  az előfizetők fotóikat, videóikat valamint természetesen zenéiket tárolhatják majd és érhetik el bármelyik Apple eszközük segítségével.
 
Az elképzelések szerint a szolgáltatás júniusban debütálna. A tavalyi hírekkel összhangban, most is a legnagyobb kérdést a kiadói tárgyalások eredménye jelenti, még mindig. A gazdasági napilap írása szerint lényegi előrelépés az egész cloud alapú zenei szolgáltatás piacot meghatározó EMI/Mp3Tunes  vita bírói döntéssel való lezársáig nem is nagyon várható. Az ott születendő döntés ugyanakkor nem csak az Apple, hanem az összes többi hasonló jellegű szolgáltatás sorsát eldöntheti majd, akár véglegesen is.  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr882675639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása