Free Music!

Az Amazon után az Apple is rajtra kész

2011. április 22. - Pléh Dániel

Az Amazon zenei tárhely szoláltatásának indulása feltétlenül meglepte a másik két, már hosszú ideje ilyen jellegű szolgáltatással a piacra készülődő vetélytársat,az Apple-t valamint a Google-t. a két cég lehetséges reakcióit taglalva megállapítottuk, hogy nagyobb bajban a Google lehet, amely egészen szélsőséges megoldásokat sem vet el a hírek szerint annak érdekében, hogy az Amazon nyomába eredjen.

 
A Reuters által megszelőztetett információk szerint ugyanakkor az Apple igen közel áll ahhoz, hogy a kiadókkal egyetértésben indítsa el saját szolgáltatását. A hírek szerint a négy nagy kiadó közül kettővel már aláírt megállapodása van Steve Jobs cégének. Hogy melyik két kiadó csatlakozott és melyik kettő kéreti még magát, arról jelen pillanatban nincsenek információink. Arról ellenben vannak, hogy a még hiányzó két szerződés a lehető leghamarabb tető alá kívánja hozni az Apple, s ennek érdekében a tárgyalásokat a legfelsőbb szinteken kezelve, azokat Eddy Cue, az Apple tartalomszolgáltatási igazgatója vezeti.
 
A termék maga a hírek szerint nem lesz annyira egyedi és annyira forradalmi, mint amennyire a Google tervezte.(?) keveredhetnek ugyanakkor majd benne az iTunesból megvásárolt, illetve az ismeretlen forrásból származó zenei tartalmak. 
 
Egyelőre nem teljesen világos mennyiben, de a hírek és a kiadók szerint különbözni fog az Apple szolgáltatása az Amazon, már piacon levő szolgáltatásától. A különbség leginkább talán úgy jellemezhető, hogy az amazon szolgáltatása gyakorlatilag egy külső hardvernek tekinthető, addig az Apple esetében sokkal inkább érzékelhetőek lesznek a tartalommegosztási lehetőségek is.

 

Nem tudni, a valóságban mindez mit is jelent majd, mintahogy azt sem, milyen kondíciók mellett lesz elérhető a szolgáltatás. A marketing tapasztalat és az iPhone-iPod-iPad készülék garmada az Apple sikerét jósolja. Az elektronikus kereskedelmi tapasztalat, a már régóta létező tárhelyszolgáltatás ellenben az Amazon sikerét jósolja. Meglátjuk, az viszont tény, tartalom területen ennyire komoly kihívással az Apple-nek még nem kellett megküzdenie.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr422848404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása