Free Music!

Irányt vált a Spotify?No de merre?

2011. november 30. - Pléh Dániel

 

A Spotify hetekkel ezelőtt elültette a bogarat az újságírók és a szakma fejében, amikor november 30-ra a Spotify irányváltása címmel. A bejelentés előtt gyorsan számba vennénk, mik a lehetőségek, mit is fog Daniel Ek bejelenteni a helyi idő szerint ma délben New Yorkban kezdődő tájékoztatón.  
 
A legtöbben arra szavaznak /tippelnek, hogy a svéd cég a Facebook sikerében anno olyan nagy sikert betöltő  nyitott, bárki által használható API-t jelent majd be a Spotify is, s ezzel egy időben pár, nagy nevű cég API megoldása is megismerhető lesz.  
 
Kisebb eséllyel, de emellett elképzelhető, hogy a svéd cég bejelenteni, az oly régóta várt, saját download store indítását. Ez teljesen logikus és stratégiailag érthető döntés lenne, hiszen akkor, amikor a svéd cég kimondva is az iTunes babérjaira tör, anakronisztikusan hat, hogy az egyedi letöltések érdekében pont a legnagyobb vetélytárshoz irányítja saját ügyfeleit.
 
Ugyancsak elképzelhető, hogy atz időről időre meg-meg erősödő pletykák valósággá válnak és a Spotify szerződést köt ega nagy telekommunikációs céggel, hogy annak kizárólagos zenei szolgáltatója legyen.
 
 
Ugyancsak elképzelhető, hogy a régóta lebegtetett online jegyvásárlási piacra való belépés szerepel majd az étlapon.
 
A végére hagytuk a legdurvább és azt gondoljuk nullához közeli realitású pletykát, amely szerint a Sptofy és a Facebook egy részvénycserés akció keretében a Facebook gyakorlatilag felvásárolná a Spotify-t.
 
Alig 1 óra és meglátjuk, mi valósul meg mindebből és hogy mit reagál- ha reagál- a Spotify az őt egyre nagyobb számban elhagyó független  kiadók lépésére.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr513402225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása