Free Music!

Yahoo-Spotify megadeal köttetett

2012. június 28. - Pléh Dániel

A Yahoot azt hiszem senkinek nem kell bemutatni, a 90-es évek végének, 2000-es évek elejének igazán  meghatározó, azóta nagyot zuhanó és küszködő, de a mai napig nyereséges  tradicionális webes médiacég. A Spotify pedig napjaink egyik legfelkapottabb zenei vállalkozása , amely svédországból indulva most már a tengerentúli piacok meghódításán fáradozik, eleddig  sikeresen. A svéd cég elmúlt fél éves aktivitásait nézve,  nem meglepő, hogy a Yahoo-val is kereste a kapcsolatot és a tegnapi bejelentés alapján sikerrel is járt.

yahoo_spotify_1.jpg

Az együttműködés értelmében a Spotify lesz a jövőben a Yahoo zenei szolgáltatója, míg a Yahoo saját zenei alkalmazással jelenik meg a Spotify új, alkalmazás platformján. A megállapodás értelmében először a Yahoo Music oldalain jelenik majd meg a Spotify, később pedig a network több oldalán is.  A Spotify play buttonja- ami gyakorlatilag egy zenelejátszó widget-  az év hátralevő részében megjelenik majd több Yahoo oldalon is. A megállapodás pénzügyi részletei nem ismertek, de a hírek szerint nincsen szó direkt készpénzmozgásról. A  különböző oldalakon kihelyezett Spotify widgeteket   más oldalakhoz hasonlóan csak akkor tudják majd használni,amennyiben rendelkeznek Spotify előfizetéssel és maga a Spotify alkalmazás is meg van nyitva a gépükön. A Yahoo oldalakról érkező új előfizetők esetében viszont a médiacég részesedik majd a bevételekből, így a felületek használatáért, ha nem is direkt módon, de egyfajta affiliate rendszerben megkapja a maga jussát.

Nyilván sokan hajlamosak lenézni az együttműködést, mondván a Yahoo már nem a régi, így a szerepe is kevésbé meghatározó. Mindebben van természetesen igazság, de azt azért el kell ismerni, hogy a Yahoo,mint portál- márpedig az együttműködésben a portál játssza a főszerepet-  napjainkban is meghatározó forgalomterelő erő a weben.

Az igazi és azonnali nyereség feltehetően a Spotify számára azonban nem ez, hanem az, hogy a tengerentúlon erős vetélytársának számító Rhapsody a megállapodás értelmében nem marad meg a Yahoo stratégiai partnerének. Természetesen mindez nem kell, hogy azt jelentse, hogy a Rhapsody azonnal elveszti elfizetőt, azt viszont igen, hogy a Yahoo felől a Spotify biztosan megpróbál majd előfizetőket elcsábítni!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr504613712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása