Free Music!

Mihez kezd a Deezer a 130 millió dollárral?

2012. október 12. - Pléh Dániel

A múlt hét végén kiszivárgott információkat követően, szerdán a lehető legautentikusabb helyen. Londonban, az Abbey Road-i stúdió előtt tartott sajtótájékoztatót a Deezer. Az itt elhangzottak, illetve az Axel Douchez vezérigazgatóval készült interjú alapján  lényegében vázolható, mire is költi majd a francia cég az eddig legnagyobb befektetői  infúziót.

deezer_recorder_650px.jpg

1. A nemzetközi expanzió még további gyorsítása: Az eredeti elképzelésekhez képest- ha csak kis mértékben is- de lemaradásban van a Deezer- ezt egyrészt szeretnék behozni, másrészt pedig a további piacokra való belépéssel szeretnék maguknak a streaming szolgáltatásoknak a pay per track szolgáltatásokkal szembeni előnyeit kihangsúlyozni. 

2. A nemzetközi irodákkal kapcsolatban cél, az ott dolgozók számának drasztikus növelése, annak érdekében, hogy minél nagyobb hangsúlyt tudjanak a helyi tartalmakra fektetni.  

3. Harmadszor, de talán legfontosabb elemként a francia cég is elindítja a Spotify-hoz hasonlóan ingyenes szolgáltatását- amelyet már oly régen számon kértünk rajtuk- annak érdekében, hogy a szolgáltatás iránt érdeklődők először egy bevezető szinttel találkozzanak, mielőtt  a prémium szintre lépnek. A francia cég tehát gyakorlatilag bevezeti a Spotify esetében sikeresen működő, mérhető freemium-prémium elkülönítést, annyi különbséggel, hogy a freemium szolgáltatás korlátai országonként- a piaci verseny függvényében- változnak majd.

4. Ugyan erről  kényesen hallgatott Axel Douchez és a Deezer is, hivatalos közleményében, de a 130 millió dollér közel negyed a jelenleg meglevő, további tulajdonosi részesdések kivásárlására lesz felhasználva, így minden valószínűség szerint megszánik az Orange részesedése is a francia strea,ing szolgáltatóban.

A közeljövőben tehát jó eséllyel a Spotify és immáron kimondott vetélytársa a Deezer továbbra is elkerülik majd egymást. Előbb vagy utóbb azonban lekerülhetetlen lesz, hogy az angolon kívül, más piacokon is össze mérjék erejüket. Onnantól kezdve pedig szinte minden a marketingen múlik majd, hiszen két, gyakorlatilag ugyanazt kínáló, ugyanazokat megcélzó  szolgáltatóval lesz dolgunk..

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr94831710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása