Free Music!

Bajban az XBOX Music

2013. január 03. - Pléh Dániel

A Microsoft nyáron bejelentett és aztán októberben el is indult zenei szolgáltatása egy nagyon nehéz piacon próbál meg sikereket elérni.  Ha önmagéban a nehéz és nehézsúlyú szereplőkkel  benépesített piac nem volna elegendő, a redmondi szoftvergyártónak saját démonaival is meg kell küzdenie. Meg kell tudniuk érteni a felhasználói szokásokat és meg kell tanulniuk kiszolgálni azokat, ahelyett, hogy erőszakosan próbálnák formálni őket.

Ha mindez nem volna elég, a szolgáltatás- nagyon helyesen, bár piaci értelemben inkorrekt módon- erősen integrálva van a Microsoft új operációs rendszerébe, és minden elképzelés szerint a Windows 8-ra előretelepített XBOX Music verziók lesznek azok, melyek megindítják a szolgáltatást a felfelé vezető úton.

Ebből a szempontból az a tény, hogy a Windows 8 illetve a SURFACE eladások az ünnepi időszak előtt és alatt is elmaradtak a tervezettől, a lehető legrosszabb hírek egyike, amit az Xbox Music kaphatott.

Xbox_music_recorder.png

De nem csupán a saját berkein belüli gondok okozzák az XBOX Music számára a problémát, hanem maga a piac is. Amint az várható volt, a streaming piaci szereplők gyakorlatilag mindannyian all in-t mondtak és minden létező erőforrásukat a terjeszkedésre, fejlesztésre fordítják.  Hiába mondható elenyészőnek a Spotify vagy éppen a Deezer pár száz millió dolláros kapitalizációja, hogyha azt startup jellegükből adódóan gyorsan és elég jól használják fel és érnek el vele eredményeket.

Ez a három tényező együttesen pedig bőségesen elég ahhoz, hogy egy akkor óriáscég, mint a Microsoft ilyen kiemelt fontosságú tartalom termék, mint az XBOX Music, gyakorlatilag észrevétlen maradjon azon a piacon, melyet megszeretne hódítani.  Túlzottan sok ideje nincsen a redmondi cégnek, hogyha nem szeretne ismét elbukni ezen a területen. Vagy őrületes marketing offenzívába kezd és minden más platformjától, termékétől függetlenítve megpróbálja felépíteni az XBOX Music brandet vagy  elkezd azon gondolkozni, hogy mely piaci szereplők akvizíciója lenne számára a legkifizetődőbb…Ha a híreknek hinni lehet, ezt már el is kezdték Redmondban…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr774980482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása