Free Music!

Közös szolgáltatást indított a Microsoft és a Spotify

2013. április 02. - Pléh Dániel

A végtelenül sok szereplős és erős versenyt felmutató digitális zenei piacon nagyon ritka, hogy több szereplő együtt lépjen fel egy ügy érdekében. Most mégis megtörtént ez, a Microsoft, a Spotify és az Echonest révén. A Mixshape névre keresztelt projekt célja, hogy egy a playlistekben található dalok hangulata, tempója alapján való vizuális rendező eszközt hozzanak létre.

Az egyes szereplők részesedése a projektből felettébb érdekes ugyanakkor! Az Echonest, várható módon az egyes zenékhez tartozó metaadatokat szolgáltatja. A Spotify adja a zenei adatbázost, a Microsoft pedig (csupán) a Windows 8 és az Internet Explorer 10-ben való megjelenés tökéletesítéséért felelt.

mixshape-1-730x407.png

Ha röviden akarnánk jellemezni a szolgáltatást azt lehet mondani, hogy a tablet interfész előnyeit kihasználva lehetőségünk van egy-két mozdulattal  a playlist eleminek sorrendjét módosítani a  kívánt tempó alapján. Minden playlist gyakorlatilag egy trendvonallá alakul ekkor, melytől az egyes számok kisebb vagy nagyobb mértékben térnek, térhetnek el. A playlistek vizuális megjelenítése során a színeknek, formáknak külön jelentőségük lesz, amely az adott dal tempóját, érzésvilágát mutatják majd. A kész playlistek aztán természetesen vissza exportálhatóak lesznek a Spotify alkalmazásába.

Nagyon jó kis kísérleti projekt ez, méghogyha feltételezhetően nem ettől fognak zenekedvelők milliói rákapni. Az ugyanakkor teljességgel érthetetlen, hogy mindez miért csupán egyelten böngésző és operációs rendszer típusra érhető el? Ezel gyakorlatilag sikerült kizárni a Sptofy használóinak- azaz a potenciális felhasználóknak- a túlnyomó részét és az egész sokkal inkább betudható egy kicsit ügyetlen  Windows 8 és IE10 marketingfogásnak, mint egy digitális zenei megoldásnak. Kár érte…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr135174607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása