Free Music!

Prémium csatornákat indít a Youtube

2013. május 08. - Pléh Dániel

Az, hogy a Youtube ma már nagyon sok tekintetben lényegesen más, mint ami 2005-2006-ban volt nagyon sok minden bizonyítja, de talán legjobban az a folyamat, ahogy az anno felhasználói tartalmakra fókuszáló videómegosztó elmozdult a professzionális tartalmak irányába.

A folyamat anno  a  Google-közeli Vevo elindításával kezdődött és várhatóan a napokban  éri majd el újabb mérföldkövét, amikor is a hírek szerint közel 50 prémium csatornát indít majd a hajdan volt videómegosztó szolgáltatás.   

Az indítandó csatornákról túlzottan sokat nem lehet egyelőre tudni, azt ellenben igen, hogy a Youtube az elmúlt évben közel 200 millió dollárt költött hírességek videócsatornáinak létrehozására. Maguk a csatornák várhatóan 2 és 5 dolláros havi díj közötti árért lesznek majd elérhetőek, jó eséllyel  csak a szerencsés országokban…

youtube-logo.jpg

A Youtube lépése nagyon sok tekintetben logikus lépés, hiszen a Netflix  vagy épp en a Hulu egyre inkább vetélytársává  válnak, saját gyártású illetve prémium tartalmaikkal. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy mennyire lesz működőképes a modell. A videótartalom előállítók legnagyobb része számára ugyanis a professzionális tartalmak megjelenítése még üzletileg nem rentábilis, márpedig a professzionális tartalmak azok, melyek hirdetési szempontból jobban eladhatóak.  Nagy kérdés az is, hogy a prémium csatornákért mekkora lesz a fizetési hajlandóság…Arról ugyanis természetesen szó sincsen, hogy a prémium csatornákon ne lennének majd hirdetések, gyakorlatilag tehát ugyanarról a tartalomról próbál két bőrt lehúzni a Youtube…

Amennyiben viszont  a kísérlet sikeres lesz, úgy az megnyithatja az utat a filmek és minden olyan prémium tartalom számára, amely jelenélet a tartalomtulajdonosok ódzkodása miatt nem érhető el jó minőségben a legnépszerűbb videómegosztón..

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr325287155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása