Free Music!

Rádiókkal erősít az Amazon streaming szolgáltatása

2015. április 01. - Pléh Dániel

A hét slágere minden kétséget kizáróan Jay-Z , 16 másik világsztár támogatásával elindított streaming szolgáltatása, a TIDAL volt, ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy jelenleg streaming piacon sokkal nagyobb médiacégek, egyre erősődö harcáról beszélhetünk.

Az egyik igen fontos szereplő az, az Amazon, amely még tavaly elsőként kitért a szabványosnak mondható, 10 dollár/ hó árfolyamon elérhető streaming szolgáltatások sorából, fapados streaming szolgáltatásával, melyet a gyors kiszállítást garantáló Amazon Prime csomagjához csatolt.

Amint azt idestova egy éve, a szolgáltatás indulásakor írtuk, az Amazon a Prime Music esetében előreláthatólag ugyanazt a stratégiát követi majd, mind tett azt a Prime Video-nál.  Azaz fokozatosan bővülő, de az önálló szolgáltatásokkal ( a videó esetében a Netflix-el például) nem vetekedő, alapvetően a korábbi címekre fókuszáló  tartalom kínálat.

amazonprime_radios.jpg

Az Amazon most aztán meg tette az első lépést a szolgáltatás bővítése felé, amikor Prime Stations néven egy a Pandora-hoz vagy a sokkal kevésbé népszerű iTunes Radio-hoz hasonló online rádió funkcionalitást is bevezetett, deskop illetve Andorid valamint Windows Phone-os mobil appjaiban.

A szolgáltatásba immáron, több száz, előre beépített, előadó vagy éppen zenei stílus alapján felépített rádióállomás érhető el, melyeket a megszokott módon, az elhangzott dalok értékelése és minél több használat segítségével tudunk a legjobban testre szabni. Szemben a Pandora-val vagy éppen az Apple rádiójával, hirdetésmentes a szolgáltatás.

Az új funkciók megjelenése sem jelenti ugyanakkor azt, hogy bővült volna az Amazon Prime Music zenei adatbázisa, azaz tartalmi téren könnyen és rögtön kiszúrható hiányosságai vannak.Olyan előadók hiányoznak a katalógusból, mint a Bon Jovi, Elvis Presley, Stevie Wonder, a U2,Jay-Z,Kanye West, Katy Perry, vagy éppen Lady Gaga,de ez láthatóan nem zavarja annyira az Amazon-t hogy komoly lépésekre szánja le magát.

Az Amazon Prime Music ugyanis az idei év eseményei alapján egyre inkább a streaming szolgáltatások ellenkező irányba , az alacsonyabb ár felé pozitív értelemben kilógó szereplője lesz, ez pedig sokkal többre is leég lehet, mint egy drága, prémium szolgáltatás…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr767307514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása