Free Music!

Több, mint 2 millió felhasználót vesztett a Pandora

2015. május 15. - Pléh Dániel

A Pandora sikerrel túlélte és átvészelte az iTunes Radio indulását, azonban úgy tűnik, hogy magának a terméknek a megújulási képtelensége minden vetélytársánál sokkal nagyobb gondot okozhat a kaliforniai cég számára, mint akár a közeljövőben induló, újragondolt iTunes és Apple zenei szolgáltatások sora(…)

pandora_2015.jpg

Az elmúlt évekkel ellentétben, amikor a befektetők a pénzügyi adatokat nézték árgús szemekkel,a figyelem a közelmúltban az aktív használókra terelődött, hiszen ez az indikátor jelezte legjobban azt, hogy a regisztrált felhasználók mennyire használják a szolgáltatást és mennyire pártolna esetleg át az egyre szaporodó vetélytársakhoz.

A cég legutóbbi negyedéves adatait a tőzsde meredek zuhanással konstatálta, annak ellenére, hogy hosszú idő után ismételten 80 milliónál több aktív hallgatója volt a szolgáltatásnak decemberben.

A nemrég közzétett 2015 első negyedévi jelentésben a bevételek felülmúlták az elemzői várakozásokat, ugyanis az első negyedéves adatok alapján a Pandora bevételei elérték a 230 millió dollárt, miközben a piac 224-225 millió dollárra számított csupán. Az előző évhez képest ez 29%-os növekedést mutat, azaz a bevételi oldalon az on-demand rádió még mindig igen komoly tartalékokkal és növekedési potenciállal rendelkezik a jelek szerint.

pandora_2014_2015q1.jpg

Az erős bevételi oldal ugyanakkor továbbra sem eredményez nyereséget, sőt a Pandora továbbra is veszteséges, a többi streaming szolgáltatáshoz hasonlóan, ráadásul az első negyedéves 48.3 millió dolláros bevételi lényegesen magasabb, mint az egy évvel ezelőtti 28.9 millió dollár volt. Ami pedig az oly szorosan követett aktív felhasználók számát illeti, az közel 2 millióval csökkent az előző negyedévhez képest, 79.2 millióra, azaz ismét 80 millió alatt van.

Az első negyedéves jelentés alapvetően ,megerősíti a Pandora-val kapcsolatban egyre erősödő vélekedést, amely szerint a szolgáltatás már túl van növekedési zenitjén, a bevételek növekedése még egy ideig fenntartható, a működési eredmény is javítható, különösen, ha a tartalomköltségek valóban csökkenhetnek,  de egyre sürgetőbb a termék megújítása, különösen az egyre erősödő vetélytársak- az Apple a Google vagy éppen az Amazon közelmúltbeli és jövőbeli terveit ismerve…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr707396352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása