Free Music!

A zenei videók Tindere

2015. december 16. - Pléh Dániel

A Vevo hosszú éveken keresztül a zeneipari kooperációk iskolapéldája volt: A két nagy kiadó és kockázati tőkebefektetők által létrehozott, prémium zenei videóélményt nyújtó  szolgáltatás létre hívása óta fokozatosan növekedett. A brutális növekedés ellenére a Vevo sorsa több, mint kérdéses, két okból is. Egyrészt mert a videótartalmak egyre inkább olyan hatalmas médiacégek harcának színterévé válnak, mint az Apple, a Youtube vagy éppen a Facebook. Másrészt pedig a két tulajdonos lemezkiadó számára jelenleg fontosabb a befektetés nyereségének realizálása, mint további befektetések végrehajtása a terjeszkedés támogatására.

vevo_logo_2013.gif

Ennek az üzleti szempontból egyáltalán nem egyszerű helyzetnek,amikor is a Vevo nem titkoltan eladó, ugyanakkor mint szolgáltatás továbbra is népszerű a feloldása sem egyszerű. A Vevo azt az utat választotta, hogy amennyire lehet, versenyez, ezzel növelve értékét, az esetleges akvizíció esetére.

Hogy mennyire komolyan gondolja mindezt a prémium zenei videómegosztó oldal azt az elmúlt időszak több eseménye is jelzi, elsőként az, hogy alapjaiban tervezte át alkalmazását a Vevo!

vevo-ios-app_2015.jpg

Az új egyelőre még csak az amerikai Itunes store-ban megjelent, alkalmazás ugyanis a zenei videók felfedezését abszolút átalakítja. Az átalakulás lényege, hogy a már eddig is a felfedezést, elősegítő struktúra és funkcionalitás mostantól még inkább egyszerűbbé válik.

Az alkalmazás indításakor már szembesülhetünk a változásokkal, ugyanis első alkalommal, az Apple Music példáját követve ki kell választanunk kedvenc előadóinkat, pontosan ugyanúgy, ahogy azt a Tinder esetében tesszük, a felkínált előadók fotóját jobbra vagy balra húzva.

Maga az alkalmazás főoldala is ezen választások alapján épül fel, azaz a rengeteg megjelenített videó nem egy véletlenszerű videófolyamot takar, hanem az egyes felhasználók által kedvencnek jelölt előadókat és az ő videóikat. A saját kedvenceink külön videófolyamban találhatóak, hogyha újból, többször szeretnénk őket megnézni. De ami talán a legmegdöbbentőbb az új vevo alkalmazásban az az, hogy lényegében eltűntek belőle menük! A termékfejlesztési csapat vezetője, Jose Gonzales szerint minden teljesen tudatos, céljuk az volt, hogy a tartalom uralja az alkalmazást. Hozzátette, az első időszak adatai alapján az alkalmazás használói nem hiányolják az olyan alapvető funkciókat mint a keresés vagy a legnézettebb videók, azonban a videómegtekintések száma nőtt, és ez volt a legfontosabb cél.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr468142130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása