Free Music!

A Spotify megmondja zenéid alapján melyik Star Wars karakater vagy

2015. december 22. - Pléh Dániel

Csütörtökön bemutatták a Star Wars legendárium legújabb tagját, a széria hetedik részét. A felhajtás és az érdeklődés minden eddigi Star Wars résznél nagyobb volt. Minden eddiginél több játék , sőt virsli és egyéb a témától roppant távol álló termék viselte valamilyen formában a Star Wars nevet.

spotify_sw.jpg

A zeneipar sem maradt , maradhatott ki az őrületből. A Spotify az idei év során folyamatosan finomított ajánló algoritmusát vetette be annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa zenei ízlése alapján melyik Star Wars karakter lenne.

A spotify-starwars.com cím alatt elérhető eszköz működése roppant egyszerű: Az előbbi URL-en be kell jelentkezi és azonnal megtudjuk, , hogy a Spotify-on hallgatott zenéink alapján melyik Star Wars karakter illik hozzánk a legjobban. Miután pedig ezt megtudtuk, az adott karakternek megfelelő lejátszási listát egyből meg is hallgathatjuk. A playlist oldalán, a player kezelőjében pedig apró kis meglepetés is vár majd ránk…

spotify_swplaylist.png

Mindez persze csak egy apró meglepetés a svéd cégtől, amely a tengerentúlon egyéb, karácsonyi meglepetéssel is készült. Ugyanakkor mutatja, hogy a perszonalizáció és a személyre szabott zenei ajánlások mennyire fontosak lesznek a jövőben. A zenei adatbázisok mérete közel azonos lesz, így vélhetően a streaming piac háborút, ami   kezdetét vette az döntheti majd le, ki képes az előfizetők számára a legjobb ajánlásokat tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr748176080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása