Free Music!

Hamarosan nálunk is elérhető lehet az Amazon streaming szolgáltatása

2016. november 19. - Pléh Dániel

Alig 2 hónap telt el azóta, hogy az Amazon elindította, három  szolgáltatásból álló streaming portfolióját, és most már a terjeszkedéséről adhatunk hírt.  Az Amazon Prime Music Music Unlimited ugyanis három, kulcsfontosságú európai piacon - Németországban, Ausztriában és az Egyesült Királyságban is elérhető immáron.

amazon_primemusic.jpg

Hasonlóan a tengerentúlon megismert modellhez, Európában is háromféle árazásban lesz elérhető az Amazon streaming szolgáltatása:

  • Az Amazon Echo-n keresztül elérhető szolgáltatás 4 euróba kerül majd
  • Amazon Prime tagok számára  8 eurórért
  • Nem Amazon Prime tagok számára pedig a megszokott 10 euró, hónap áron lesz elérhető.

 

Az Amazon  ilyen gyors ütemben való terjeszkedése egyértelműen annak a jele, hogy az e-kereskedelmi óriás valóban nagyon komolyan gondolja azt, hogy globális streaming piaci szereplővé váljon.

Minderre Jeff Bezos cégének szüksége is van, hiszen későn lép be a streaming szolgáltatók közé ehhez kétség nem férhet, és ebben kockázat is van bőven, hiszen pontosan a kései belépés miatt kell  a más streaming szolgáltatásokat használó Amazon ügyfeleket visszacsábítania.  Persze a késlekedés tudatos is volt, mintahogyan a mostani belépés is. Az Amazon ugyanis a mainstream  ügyfeleket akarja meghódítani .

Azokat az ügyfeleket, akiknek a száma a legnagyobb, legjelentősebb a zene iránt érdeklődők táborában, mégsem célozza meg őket egyelten vetélytárs sem, Hogy miért, mert nem hajlandóak havi 10 dollárt fizetni a streaming szolgáltatásokért.

És azokat az ügyfeleket, akik jelentős része a nem olyan fejlett piacokon található, mint az Egyesült Államok, és akik számára a húzó erő, az ismert név és szolgáltatás  maga az Amazon. Így ne legyünk meglepődve, hogyha a közeljövőben a Prime Music terjeszkedése kéz-a kézben zajlik majd  magával az Amazon Prime-al.

S hogy mindez mikor érhet el hazánkba? A bevált recept alapján a nagy európai piacok után a dél európai országok, azután pedig a még kimaradt európai országok következnek, és ha az Amazon tartja magát a 2-3 hónapos terjeszkedési ütemhez, akkor ez bizony azt jelentheti, hogy fél éven belül  nálunk is elérhető lehet majd  a Prime Music.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr7411961121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása