Free Music!

Immár ébresztő óra is a Spotify

2019. január 04. - Pléh Dániel

A Spotifyról eddig alapvetően mint streaming szolgáltatásról irtunk, annak ellenére, hogy a svéd cég rádió,videó és podcast jellegű tartalmakat és al-szolgáltatásokat is kinál. Mostantól azonban  a svéd cég beköltözik mindannyiunk hálószobájába    és egy roppant hálátlan feladatot vesz magára: az ébresztőóráét!

spotify-alarm.jpg

Az egyelőre ( szerencsére?) csak Androidon elérhető  funkció segitségével ugyanis beállithatjuk, hogy melyik kedvenc zeneszámunk legyen az, amire minden nap ébredünk. Ehhez nem kell többet tenni,mint a Spotify elérést szinkronizáljuk a  az Android óra alkalmazásával.   Ha ez  meg van, akkor pedig magában a Spotify appban megjelenik majd egy alarm fül, ahol lehetéségünk lesz kiválasztani az a playlistet, albumot vagy dalt, amire ébredni szeretnénk…

spotify_alarm.jpgElvileg az új funkció, mind az előfizetők, mind a Spotify ingyenes részét használók számára elérhető, viszont az utóbbiak esetében csupán shuffle módban, azaz annak a veszélyével, hogy a véletlen  pont egy általunk nem kedvelt számmal indítja a napot.

A svéd cég az új, alkalmazásba integrált funkcióval tulajdonképpen nem tett mást, mint egy apró, pici piaci rést befoltozott. Több alkalmazás is volt, amely ugyanis a Google óra alkalmazását és a Spotify API által átadott adatokat elegyítve maga kínált ébresztőóra funkcionalitást, a Spotify-on tárolt zenéink által.

Persze ahhoz, hogy mindem megvalósulhasson kellett a Google támogatása is, hiszen a Google óra alkalmazásba való mély integráció nélkülük nem valósulhatott volna meg. És persze itt merül ferül a kérdés, hogy a Google miért is engedte be elsőként(!!) saját, operációs rendszerébe egy vetélytársát, ahelyett, hogy a saját szolgáltatását hozta volna előnybe?

Erre a választ már sosem fogjuk meg tudni, azt viszont igen, hogy a Google terveik között szerepel hogy hamarosan a Youtube Music is elérhető lesz az óra alkalmazásban, és akkor  ezek után már csak az a kérdés, hogy iOS-en mikor jelenik meg valami hasonló?

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr4414157187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása