Free Music!

Űber cool megoldással lép be a zeneiparba az IKEA

2019. május 01. - Pléh Dániel

Ha digitális zenéről és zenei szolgáltatásokról beszélünk, akkor Svédország jó ómennek számít.  Ha  lakberendezésről és lakberendezési innovációról beszélünk, akkor Svédország jó ómennek számít. Hogy elképzelhető-e, hogy a kettő egyszerre legyen  igaz?  Ha az Ikea-n múlik, akkor igen!

ikea_sonos_01.jpg

Ha szigorúak akarunk lenni, akkor nem történt más, minthogy az Ikea megvalósította azt, amit 2017 végén ígért, azaz hogy 2019-ben  a Sonos-al együttműködve előremutató otthoni zenehallgatási megoldásokkal lépjen piacra a két cég.

Ami talán a legfontosabb -a  kivételesen nem hülye svéd néven megjelenő- termék, a SYMFONISK ugyanis jóval több  annál mint olcsó Ikea termékekre ráaggatott SONOS logo.  A közösen piacra vivendő hardver ugyanis azon felül, hogy a Ikea formatervezéséi elveit követi majd, a SONOS alkalmazásával  irányítható is lesz, bármilyen eszközről.

Az Ikea is belép a zeneiparba

Amikor zeneipari szereplőkről beszélünk ,írunk általában és alapvetően olyan cégekről esik szó, amelyek platformot és esetleg hardvert, vagy platformot és hardvert együtt biztosítanak. Közös jellemzője, a streaming piaci szereplőknek, hogy eddig, alapvetően a mobil eszközökre és mobil zenehallgatásra fókuszáltak.

 

De az igazi  finomságok a részletekben rejlenek! A 99 dolláros áron elérhető könyvespolc hangszóró illetve a 179 dollárért elérhető lámpába építhető hangszóró ugyanis szép, igényes szobai elemek miközben jó minőségű, interaktív hangszórók is egyben!

Amikor zeneipari szereplőkről beszélünk ,írunk általában és alapvetően olyan cégekről esik szó, amelyek platformot és esetleg hardvert, vagy platformot és hardvert együtt biztosítanak. Közös jellemzője, a streaming piaci szereplőknek, hogy eddig, alapvetően a mobil eszközökre és mobil zenehallgatásra fókuszáltak.

IKEA x Sonos | IKEA Nederland

We gaan opnieuw een gave samenwerking aan! Samen met Sonos slaan we de handen ineen om interieur en home sound technologie toegankelijker te maken. De kennis op het gebied van wooninrichting, design, geluid en slimme technologie wordt gecombineerd waaruit een mooie collectie gaat ontstaan. De samenwerking is een onderdeel van IKEA Home Smart.

A bútor-hangszórók automatikusan csatlakoznak majd az otthoni WIFI hálózatra , azaz minimális esély lesz az interaktitivás elkerülésére.  

Az IKEA piacra lépése, illetve belépése erre a piacra,  akkor, amikor az intelligens asszisztensek egyre meghatározóbb szerepet kezdenek kapni a digitális zenében is, bizony nem figyelmen kívül hagyható, még az olyan óriások, mint az Amazon, az Apple vagy a Google számára sem.  Az IKEA közel 800 milliós ügyfélbázisán alapulva ugyanis bármilyen  szereplő  meghatározó szintre emelkedhet az otthoni  zenehallgatási piacon, sőt idővel akár maga az IKEA is dönthet úgy, hogy nem partnerek szolgáltatják majd a zenét, hanem maga…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr9714751785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása