Free Music!

Podcast nagyhatalom lenne a BBC

2019. augusztus 25. - Pléh Dániel

A BBC-t  leggyakrabban, mint a közszolgálat digitális transzformációjának éllovasát szokták emlegetni, nem is ok nélkül, hiszen az iPlayer a digitális televíziózás  etalon szolgáltatásának mondható.   Kevésbé ismert ugyanakkor, hogy a BBC zenei téren is úttörőnek számít sok tekintetben és ahogyan mint TV szolgáltató szeretné felvenni a versenyt  Netflix-Amazon- Apple trióval, úgy ugyanez  célja  a nagy nemzetközi zenei streaming szolgáltatókkal is.

bbc-podcast-1500x500.jpg

Ami a televíziós tartalmakra igaz, az ugyanis  egyre inkább a zenei tartalmakra is átvihető és átvetíthető. A Spotify, az Apple Music, az Amazon streaming portfoliója ugyanúgy, ugyanazon elv alapján kezdi elvenni a rádió hallgatókat a hagyományos rádióadóktól, mintahogyan azt  a Netflix és társai teszik a TV esetében.

Erre volt válasz s BBC részéről  BBC sounds alkalmazás, amely az  helyére lépő  BBC Sound  egyszerre szeretne mindent nyújtani – egy helyre gyűjtött live és on-demand rádió, zenei és podcast tartalmak révén. És ami  talán még fontosabb: mindezt valóban személyre szabottan, a hallgatók ízlését fokozatosan megismerve.

Maga az alkalmazás idestova egy éve elérhető, így teljes joggal kapott kulcsszerepet  BBC 2019-es  évre szóló stratégiájában! A fő hangsúly pedig 2019 slágertémájához igazodva  podcast tartalmak jelentik!

1. Tartalom innováció

A tartalomminnováció  központját egyételműen  a podcast tartalom jelenti majd  BBC életében. Exkluzív, a fiatalok számára szóló, specifikusan a platformra gyártott podcast tartalmak gyártásába fog majd  BBC .

2. Windowing

A Podcast tartalmak megjelenítése kapcsán a BBC- a többi podcast szolgáltatóhoz és gyártóhoz hasonlóan   demokratikus megközelítést alkalmazott, azaz tartalmai egyszerre, egy időben váltak elérhetővé a sajt illetve  meghatározó globális  podcast platformokon.

Ez az, ami  alapjaiban változik meg a jövőben azaz  BBC, roppant értékes tartalmait első körben saját szolgáltatásában teszi majd elérhetővé, és csak utána ( 1-3 hónap elteltével) publikálja azokat a globális szolgáltatóknál.   Ezzel nyilván saját szolgáltatását próbálja majd előtőrbe helyezni, ami  sikerülhet is, hiszen a podcast tartalmak esetében  legtöbbször a frissesség fontos szempont.

3. Brit tartalom Integrátor

Az összes BBC terv közül talán  legbátrabb az, amelynek értelémben, amellett, hogy a BBC  saját tartalmait késleltetve adná tovább a globális játékosok számára, maga  is kísérletet tenne arra, hogy integrálja a brit rádióállomások online tartalmait, azaz rádiós és podcast tartalmakat.

Nekimegy a BBC a streaming zenei szolgáltatásoknak

A BBC-t leggyakrabban, mint a közszolgálat digitális transzformációjának éllovasát szokták emlegetni, nem is ok nélkül, hiszen az iPlayer a digitális televíziózás etalon szolgáltatásának mondható. Kevésbé ismert ugyanakkor, hogy a BBC zenei téren is úttörőnek számít sok tekintetben.

Amennyiben  pedig sikerült  megállapodnia a BBC-nek a többi  brit   rádió szolgáltatóval, úgy a BBC Sounds válhat majd a brit tartalmak  egyértelmű lelőhelyévé. ha és amennyiben így lesz, azzal pedig azért igen csak megnehezítheti majd a nemzetközi streaming szolgáltatók dolgát a brit piacokon…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr4814743063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása