Free Music!

Karanténkompatibilis Big Brother a Tik-Tok-on

2020. április 19. - Pléh Dániel

A koronavírus alapjaiban változtatta meg azt,  ahogyan élünk  és azt is, hogy, mikor, milyen tartalmakat fogyasztunk. A VOD szolgáltatások szárnyalnak,  a streaming zenei szolgáltatások helyzete felemás,  TV társaságok pedig azzal a felemás helyzettel küzdenek, hogy minden eddiginél több idő lenne tv-t nézni, de nincs mit nézzenek az emberek a gyártás leállása miatt…

tik-tok-2019s-hottest-social-channel-2.jpg

Egy ilyen speciális helyzetben az egyedi, innovatív megoldások értéke felbecsülhetetlen! Pontosan ezért nagyon érdekes az, amit egy angol influencer ügynökség, a Fanbytes talált ki.   

Az amúgy is nagyon sikeres influenszer kampányairól híres cég ugyanis a brit  országos karantén kezdete előtt összeköltöztette a  12 legnépszerűbb szigetországi Tik-Tok celebet  ( őket hívják Bytesquad – nak) akik aztán ugyanúgy, mint egy valóságshowban különböző feladatokat kapnak. Ami ellenben óriási különbség a hagyományos reality műfajjal szemben az az, hogy  mindezt a Tik-Tok-on lehet követni, a résztvevők saját  profiljain.

bytesquad_tiktok.jpg

Márpedig ez brutális méretű elérést jelent! A 6 legnépszerűbb beköltözőnek 14 millió követője és heti 73 millió posztmegtekintése volt,mielőtt beköltöztek volna a londoni  luxus börtönbe.

A megoldást a fiatalokat elérni kívánó márkák így a nagy zenei kiadók is kedvelik! A népszerű Tik-Tok influenszerek ugyanis tökéletes lehetőséget biztosíthatnak arra, hogy  a koronavírus miatti amúgy kevés  új  zenei megjelenést promótálják. és a kiadók nincsenek is ezzel egyedül! A What Do You Meme? játékgyártó cég például  esti játékokat támogat.

A formátum egyedi és nyilván nem is könnyen érthető sokak, sokunk számára. Ugyanakkor a Z generáció elérése és tartalomfogyasztási szokásai is annyira mások, hogy bizony az ilyen  innovációk,  programok lehetnek a jó megoldások.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr5315602754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása