Free Music!

Újabb kiadó csatlakozott a Vevo-hoz !

2009. június 14. - Pléh Dániel

A Youtube zenei videókkal kapcsolatos törekvéseiről pár héttel ezelőtti bejegyzésünkben már említést tettünk. A megálmodott modell nagyon sok tekintetben hasonlít a MySpace music esetében alkalmazotthoz, a cél pedig nem kevesebb, mint a zenei videók valódi sales és médiatermékké alakítása.

 
Az ötlet természetesen ez esetben is a Universal mindenható urénak, Doug Morrisnak a fejéből pattant ki, azonban a Youtube és a kiadói megállapodások lejárta, valamint a megváltozott gazdasági környezet a Google vezetőit is eddigi álláspontjuk átgondolására késztette.
 
Mint minden ilyen, kiadói oldalról jövő kezdeményezés esetében a legfontosabb kérdés, a többi kiadó csatlakozása. Efelé tett nagyon fontos lépést a Vevo projekt, amikor múlt héten a Universal mellé a most már SONY Music néven futó egykori BMG, majd SONY BMG is csatlakozott.
 
A bejelentés kapcsán természetesen mind az ötletgazda, mind az új belépő és támogató hosszasan ecsetelték a szolgáltatás jelentőségét, s azon céljukat, hogy a Vevo valóban a zenei videók internetes lelőhelye legyen.
 
Mindezek mellett ugyanakkor kijelentették, várják további befektetők jelentkezését, annak érdekében, hogy a szolgáltatás minél több, s minél stabilabb lábakon álljon.
 
Mi meg várjuk a végkifejletet.Nem kérdéses, hogy a zenei videókban hatalmas kereskedelmi potenciál rejtőzik, az sem ugyanakkor, hogy a kiadók által eröltetett üzleti modellek mentén ez a potenciál sosem lesz kiaknázható.  A kérdés így már csupán az, hogy egy közös cégben hajlandóak-e ezekből a elvekből engedni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr771165849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása