Free Music!

Júniusban mutatja be új zenei szolgáltatását a Microsoft

2012. május 07. - Pléh Dániel

 A Microsoft első hallásra meglepőnek tűnő zenei elképzeléseiről márciusban írtunk a muzzak hasábjain. A redmondi óriás, jelenleg is üzemelő (bár sikeresnek nem éppen mondható) Zune szolgáltatását tervezi leváltani, a Woodstock kódnévre hallgató szolgáltatással.

 
A tervezett szolgáltatás funkcionalitásáról egyelőre minimális mennyiségű információ ismert ,a legtöbb, amit tudni lehet róla, az, hogy egy multiplatform, azaz Windows 8, Android, Ios illetve Xbox-on is futó, funkcióiban a Spotify-hoz hasonló streaming jellegű szolgáltatásról lesz szó.   Ami ellenben biztosra vehető az az, hogy júniusban az E3 konferencián mutatják majd be.  
 
 
A Microsoft egy igen sokszereplős, összetett és veszélyes, nagyon erős versenyjellemzőkkel bíró piacra lép be, úgy, hogy eddigi zenei projektjei rendre csúfos kudarcot vallottak. A sikerhez most is a legfontosabb tényező, maguknak a felhasználói igényeknek a megértése lehet. A Windows 8 kapcsán láttunk biztató jeleket, hogyha az új zenei szolgáltatás is ezen az úton halad tovább, valamint képes lesz a hardwer és a szoftver egy kézben levőségét kihasználni, úgy könnyen sikeres lehet.   Sikeres lehet, hiszen a Xbox, a Nook képességei, a Windows8 és a zenei szolgáltatás együtt valóban összemérhető lenne az Apple által kínáltakkal.  Összemérhetőség és sikeresség persze nem egy ás ugyanaz, de Redmondban már az előbbinek is örülnének. Nagyon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr64477188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása