Free Music!

A Rdio elindította video szolgáltatását

2013. április 08. - Pléh Dániel

Pár nappal ezelőtt a Spotify esetleges videószolgáltatásának indulásának esélyeit latolgattuk.
Úgy tűnik a pletykák örök igazsága és természete beigazolódott, hiszen nem a svéd szolgáltató, hanem egyik vetélytársa a Skype és Kaza alapítói által életre hívott Rdio indított Vdio néven on demand videószolgáltatást.

A szolgáltatás szorosan integrálva van az Rdio-val, ami nem kevesebbet jelent, minthogy jelen pillanatban a Vdio csak Rdio előfizetők számára érhető el. Ők, belépve az Rdio felületén, azonnal el is érik majd a Vdio-t, sőt 25 kreditet is kapnak a videószolgáltatásban (a kreditek jelentőségéről majd később) illetve valamennyi közösségi kapcsolatuk átemelődik a videószolgáltatásba. (is)  

Vdio.png

Maga a Vdio inkább az Amazon on-demand-hez hasonlítható, mint a Netflixhez vagy éppen a Hulu-hoz, azaz nem egy előfizetés alapú szolgáltatásról van szó, hanem az egyes videótartalmakért egyenként kell fizetni. Ennek az oka az, hogy a filmek esetében az előfizetéses szolgáltatásokban érhetőek el utolsóként az újdonságok. Azáltal viszont, hogy  egyenként kell értük fizetni, az újdonságok  hamarabb elérhetőek a Vdio használói számára is.

Az Rdio ezzel az első független szolgáltató,. amely egyszerre nyújt on demand videó és zenei streaming szolgáltatást, és az egész piacon rajta kívül csak két-amúgy hatalmas cég- a Sony és a Microsoft nyújtja mindkét szolgáltatástípust.

Mindennek ellenére az Rdio esetében némileg erőltetettnek tűnik a lépés. Mert az ugyan ebben az esetben is igaz, hogy a kiszolgáló infrastruktúra ugyanaz, így technológiai beruházásra nincsen szükség, ugyanakkor más, érdemi előnye nem nagyon lesz a Vdio-nak, hacsak az nem, hogy az Rdio-ra való regisztrációt értékesebbé teszi. Ha ez volt a cél, annak tökéletesen megfelel a Vdio, ahhoz azonban kevés lesz, hogy a már piacon levő és végtelenül sikeres on-demand film és sorozat szolgáltatókkal felvegye a versenyt….

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr255193949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása