Free Music!

Videószolgáltatást indít a Spotify?

2013. március 28. - Pléh Dániel

Arról, hogy a videó illetve a zenei streaming szolgáltatások egyre inkább konvergálódnak egymás irányába, a Youtube tervei kapcsán bizonyosodhattunk először meg. A hírek szerint a másik oldal, a streaming zenei szolgáltatók sem tétlenkednek.

A több amerikai üzleti újság által is megszellőzetett hírek szerint ugyanis a svéd streaming szolgáltató, a streaming piacot 24 millió regisztrált felhasználóval vezető Spotify tervei között szerepel egy a Nefllixhez hasonló videószolgáltatás kialakítása, akár saját gyártású tartalmakkal is.  

spotify_poster.jpg

Ésszerűtlenül hangzik? Sok tekintetben igen, hiszen a Spotify számára egyelőre még a core szolgáltatásához tartozó üzleti modell stabilizálása is nehézséget jelent, és egyelőre a robusztus felhasználószám növekedés ellenére sem érte el azt a szintet, hogy a kiadókkal való tárgyalásokon a svéd cég diktálhasson…

A növekedés ugyanakkor rámutathat arra a pontra, ami miatt a Spotifynak megérheti egy zenétől eltérő tartalomszolgáltatás indítása, saját tartalmakkal. A videó tartalmak kiszolgálása ugyanis új architektúrát nem igényelne, így nulla vagy minimális technológia költségei lennének. A saját gyártású tartalmak segítségével pedig a Netflix vagy még korábbra visszamenve az HBO példáját követve tudna új előfizetőket toborozni a cég.

A növekedés azért is fontos lehet a svéd cég számára ,mert egyre erősödő az a trend, hogy a tartalomipari szereplők a kritikus méret elérése, illetve az integrált készülék-szolgáltatás portfoliók létrehozása érdekében  belépnek a video, a zenei és a játék piacra. Ezen az egyre több és egyre erősebb szereplővel tarkított piacon pedig az egyelten esély az előremenekülés.. még kockázat árán is…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr185174601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása