Free Music!

Óriási bukta a Twitter Music!

2013. május 27. - Pléh Dániel

Alig egy hónapja sok kérdőjelet fogalmaztunk meg a Twitter Music-al, a Twitter zenei szolgáltatásával kapcsolatban.  Akkor azt írtuk, hogy „Az alkalmazás tehát szép, ötletes, mégis sok a hiányérzetünk vele kapcsolatban”. Egy hónap elteltével azt kell mondjuk, a piac, a zenekedvelők ezeket a hiányosságokat nálunk sokkal határozottabban értékelték.

twitter-music.png

Ennek „köszönhetően” a Twitter Music alkalmazás jelenleg  a dicsőségesnek éppen nem mondható száztizenharmadik  helyen áll a zenei alkalmazások (..) népszerűségi listáján.  Ez a helyezés még hosszú idővel az indulás után is kínos lenne, de egy hónappal utána gyakorlatilag egyet jelent a teljes érdektelenséggel.  

Csak, hogy érzékeltessük, a zenei alkalmazások listáját a Spotify illetve a Pandora vezetik, megjelenésük után évekkel. Köztük és az első százon kívül tartózkodó Twitter alkalmazás között seregnyi ismeretlen és sikertelen karaoke és egyéb zenei alkalmazás áll…

A Twitter Music tehát bukás, nem is kicsi. A kérdés sokkal inkább az innentől kezdve,. Hogy mit tesz a mikroblog szolgáltató ez után.  Elméletileg az esély megvan rá, hogy az alkalmazás hibáit javítják, bátrabb megközelítés alkalmaznak.  Mégis, abból, ahogyan a Twitter az elmúlt években a zenei tartalmakat kezelte, amennyire tartózkodott tőle, azt gondoljuk, sokkal valószínűbb, hogy az egészet egy rövid kalandként fogják majd fel.

Mindez azért szomorú, mert a digitális zenei igazi előretörése anélkül nem vagy csak sokkal lassabban valósul, valósulhat meg amennyiben az olyan hatalma közösségi oldalak, mint a Facebook vagy éppen a Twitter csak felszínesen vesznek részt  a zenei szolgáltatások integrációjában.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr145315243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása