Free Music!

Újabb a Spotify tőzsdére lépésére utaló jelek...

2014. március 24. - Pléh Dániel

Nincs egy hónapja, hogy arról írtunk, a Spotify a jelek szerint a tőzsdére készül. Akkor még csupán rövid ideig a neten elérhető álláshirdetésekre alapozhattunk gyanúkat, mindez azóta azonban megváltozott.

A Finacial Times értesülése szerint ugyanis a svéd cég mintegy 200 millió dollár hitelgaranciát kapott, több amerikai pénzintézettől, köztük a Morgan Stanleytől,a Credit Suisse-től Deutsche Bank-tól valamint Goldman Sachs-tól, ami a közelgő tőzsdére lépés tényét erősíti.

spotify-logo-640.jpg

A közelmúlt nagyobb startup tőzsdére lépései- Facebook, Zynga vagy éppen a Twitter- esetében minden esetben közreműködött több bank is segítve a vállalatok tőzsdére lépését, abban a reményben, hogy a növekedéssel befektetésük busásan megtérül.

Tradicionálisan a bankok nem kedvelik a fiatal tech cégeket, ugyanis rövid életük miatt, nem lehetnek képesek megfelelő pénzügyi életutat és garanciákat felmutatni. Így támogatásukkal kapcsolatban a bankoknak az átlagosnál is nagyobb céltartalékot kell képezniük.

A svéd cég növekedése bíztató, ugyanakkor a magas tartalomköltségek miatt a Pandora-hoz hasonlóan meglehetősen nehéz első tőzsdei időszakra számíthat, amennyiben tényleg a tőzsdére lépés mellett döntenek.

A svéd cég természetesen nem kommentálta a pletykákat, azonban a közelmúltban a Spotify több lépése, is arra utalt, hogy esetleg a tőzsdére lépést fontolgatják. Több iparági szakember szerint az ingyenesség kiterjesztése nem is elsősorban a Beats music indulására adott válasz volt, sokkal inkább egy roppant drága felhasználó szerzési akció kezdete, annak érdekében, hogy a svéd cég könnyen kommunikálható adatai szebb képet fessenek a (majdani) befektetők előtt..

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr985857872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása