Free Music!

Itt a BBC válasza a Beats1-ra

2015. július 18. - Pléh Dániel

Az Apple Music indulásával egy időben elindult Beats 1 rádió kapcsán született posztunkban megjegyeztük, hogy jelen megközelítéssel a Beats 1 elsősorban a BBC számára jelenthet konkurenciát, mint az adaptív rádiók, mint például a piacvezető Pandora számára.

bbc-iplayer-radio.jpg

Az amúgy is komoly változások előtt álló BBC válasza nem késett sokáig. Mostantól az angol közszolgálati adó már-már ikonikus lejátszója, az iPlayerben található, lejátszható tartalmak letölthetőek is lesznek és 30 napig bárki korlátlan alkalommal meghallgathattja őket saját eszközein is! A lépést régóta várták már a szakértők, hiszen a videó fókuszú iPLayer- esetében ez a lehetőség már régóta él és elérhető.

A BBC és az iPlayer

A BBC 2007-ben indította el iPlayer néven a videó tartalmainak on-demand módon való megtekinthetőségét lehetővé tevő szolgáltatását. A BBC 5 évvel az iPlayer indulása után megalkotta annak rádiós tartalmakra optimalizált megfelelőjét, a BBC iPlayer Radio-t.

A szolgáltatás- melynek piacra lépését közel 1 évnyi előkészítés előzte meg- 57 rádióállomást kínál- a hír jellegű tartalmaktól, a rockon át az elektronikus zenéig bezárólag. A szolgáltatás a kor igényeinek megfelelően abszolút multiplatform, azaz mind PC-n, mind mobiltelefonon igénybe vehető, hallgatóható. Az egyes műsorok on demand és élőben is elérhetőek voltak már eddig is.

 

Az, hogy mindez hogyan és mennyiben segít majd a BBC-nek a Beats1 elleni harcban azt egyelőre még nehéz megjósolni. Az ugyanakkor biztos, hogy a tartalom mennyiség miatt az előny alapvetően még mindig a BBC-nél van. Zane Lowe_nak és társainak az Apple-nél még nagyon sokat kel ahhoz dolgozniuk, hogy az évi 70 ezer óra eredeti,saját gyártású audio tartalmat produkáló BBC-vel tartalom mennyiségben is felvegyék a versenyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr387633612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása