Free Music!

Ma este indul a Vevo!

2009. december 08. - Pléh Dániel
Az elmúlt napokban több alkalommal is írtunk a Youtube, zenei videókra koncentráló kezdeményézésről, a vevo-ról. A kezdetektől a fedélzeten tartózkozó Universal után a Sony is csatlakozott, a Warner illetve az EMI sorsa azonban még az indulás előtt is teljességgel kétséges. Ez egy olyan műfajban, ahol a minél szélesebb kínálat a látogatottság és a sales bevételek generálása szempontjából kulcsfontosságú, meglehetősen baljós előjelnek tűnt.
 
Úgy tűnik, mindezzel a Google-nél is tisztában voltak, s az indulás közeledtével egyre több és több hír, funkció lát világot a Vevoról.
 
Az egyik, a CBS-el között megállapodás értelmében  2010 év elejétől a Last.Fm illetve közel 90 CBS network tag rádióállomás exkluzív tartalmaihoz kapcsolódó videóanyagok lesznek majd elérhetőek az új zenei videóportálon.
 
A másik megállapodás talán még ennél is fontosabb, úgy tűnik ugyanis, az utolsó pillanatban sikerült auz EMI-al is megállapodni, így a Hulu-val már szinte megállapodó és stratégia együttműködést kötő lemezkiadó tartalmai mégis elérhetőek lesznek
 
Az egyetlen, még hiányzó kiadó így immáron már csak a Warner Music. 24 órával az indulás előtt. A megállapodás az ő esetükben azonban kevéssé tűnik valószínűnek. A kiadó közelmúltbeli lépései alapján egyértelműnek tűnik, hogy saját fejlesztési, video monetizációs megoldás kialakítására törekszik.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr951574884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása