Free Music!

A tökéletes zenei szolgáltatás

2009. december 13. - Pléh Dániel

Az elmúlt hét egyértelműen a Vevo indulásáról és az Apple, Lala felvásárlása utáni terveiről szólt. A streaming piac ugyanakkor nem alszik, s egyre több szereplő, s egyre több eddig a zenei tartalomdisztribúcióval csak szegről-végre foglalkozó portál, médiavállalkozás tervezi a belépést erre a piacra.

 
Az egyik legfrissebb szereplő, a zenei portáljáról méltán elhíresült, egykori MTV-s arcok által létrehozott MOG. Az oldal sok tekintetben mintának számít, számíthatna egyedi megközelítésével, arculatával, a blogok hangsúlyos megjelenítésével.
 
Legutóbb májusban írtunk róla, s már akkor is jeleztük: A portál evolúciójának harmadik lépéseként beharangozott MOG 3.0. révén a streaming piacon is megkívánnak  jelenni, teljesen egyedi megközelítéssel.
 
Sok médiacéggel ellentétben a szavakat tettek követték, s kevesebb, min hét hónappal később most már a MOG 3.0 piacra lépéséről írhatunk! Ha egyből a fekete ponttal akarjuk kezdeni akkor meg kell jegyeznünk: A MOG nem ingyenes, havi 5 dollárért vehető igénybe, természetesen csak az Egyesült Államokban. 5 dollár ugyanakkor jelen pillanatban piacon elérhető legalacsonyabb ár, melyért cserébe nem kell lépten nyomon hirdetésekbe botlanunk,s több millió dalt érhetünk el, egy amúgy Pazar minőségű szolgáltatás keretein belül. Aki sokallja az 5 dollárt, annak még egy lehetőség kínálkozik: egy órán keresztül teljesen ingyenesen, mindenféle adatmegadás nélkül tesztelhető a szolgáltatás.
 
Ha a funkcionalitást vesszük alapul, bizton kijelenthetjük (máramennyire ezt a videó alapján tehetjük), hogy a MOG biztonságban gyorsaságban, szolgáltatás megbízhatóságban már most megelőzi a Myspace Music-t. Létható, hogy a tervezők és a fejlesztők rendkívül nagy hangsúlyt fektettek az előadók és zenék gyors megtalálhatóságára, s a megtalált zenék azonnali felhasználhatóságára, legyen szó meghallgatásról, playlistbe helyezéséről vagy rádió indításáról.
 
A legkillerebb funkció teljesen egyértelműen, a rádiók létrehozása után, azok testreszabhatósága. Alapvetően minden rádió előadó alapú, azaz egy adott előadó dalai pörögnek benne. Elég hamar unalmassá tud válni, s elég messzinek tűnik az on demand rádiók (Last Fm vagy a Pandor) esetében megszokottól.  A player ablakban ugyanakkor lehetőség van beállítani, valós időben, mennyire kívánja a hallgató egy adott előadó dalait hallgatni, s mennyire szeretné a hozzá hasonlóakat hallgatni.
 
Összefoglalva. A MOG valami olyan, ami látszik, hogy a zenlhez értő emberek hoztk létre.Sikere egészen biztosan nem fog múlni a funkconalitáson, a könnyen használhatóságon. Csak egyetlen dolgon: Hajlandóak-e fizetni az emberel a streaming zenéért? Más szolgáltatók esetében kiderült,gyakorlatilag nem, a MOG esetében legyünk optimisták, s mondjuk azt, remélhetőleg 5 dollár a lélektani határ.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr1001571831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása