Free Music!

Taktikát vált az Amazon is?

2009. december 23. - Pléh Dániel

Az Apple-Lala megállapodás sokak szerint eleve a cloud computing digitális zenei megjelenését, s a streaming jellegű szolgáltatások felé való elmozdulást mutatja. Az, hogy olyan, alapvetően üzleti modelljét a letöltésre építő cég, mint az Apple egyáltalán elgondolkozik azon módosítsa az üzleti modellt mutatja, milyen gyorsan változik a digitális zenei piactér, s milyen gyorsan jelennek meg és avulnak el üzleti modellek és szolgáltatás koncepciók.   

 
Könnyen elképzelhető, hogy a másik, nagy letöltés alapú üzleti modellben bízó cég, az Amazon is hamarosan hasonló lépéseket tesz, méghogyha más megközelítést követve is. A elektronikus kereskedelmi óriás- lehet, ezt kevesen tudják- sok területen egyben megoldásszállítóként is jelen van a piacon. Az egyik ilyen terület pedig pontosan a különböző média- alapvetően video- streaming megoldások területe, melyeket a cég éppen a közelmúltban bővített ki audio streaming megoldásokkal.
 
Technológiai értelemben tehát az Amazon már gyakorlatilag most is ki tudna szolgálni egy ilyen jellegű szolgáltatást. A gát inkább üzleti, illetve tartalom oldalon lehet, hiszen ehhez a már meglevő kiadói megállapodásokat kell majd módosítani. Ez valószínűsíthetően nem okoz majd különösebb problémát, a kiadók számára az Amazon Mp3 áruháza a kezdetektől az Apple-el szembeni tárgyalási pozíciók, s a Apple-től való függés csökkentésének az eszköze. Ha pedig ezt elfogadjuk kiindulópontnak, akkor az Apple streaming piacra való belépése esetén a kiadók szinte maguk kérik majd az Amazon belépést…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr541605691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása