Free Music!

Lezárult az első befektetési kör a Mixgarnál

2012. június 29. - Pléh Dániel

Mint ahogyan az a HVG és a Kreatív írásaiból létszik kiderül, sikerrel lezárult a Mixgar első körös tőkebevonása, ugyanis a InvestLife Zrt. által kezelt Phoenix Investment magánbefektetői csoport 18 millió forintos tőkebevonásra szánta el magát.

 A befektetői tőke segítségével reméljük, hogy a Mixgar tovább tud haladni azon az úton, amelyet az elmúlt szűk két évben elkezdett és amely során több nemzetközi startup verseny megnyerésével bizonyította,  a social jukebox szolgáltatások Magyarországi létjogosultságát is. 18 millió forint természetesen nem nagy összeg és biztosra vesszük, hogy a nemzetközi terjeszkedés érdekében további befektetői körök lezajlása várható.

mixgar_folyamat.jpg

Az út amin a Digital Natives  spin off cége leindult természetesen még hosszú és rögös. Előbb vagy utóbb megkerülhetetlen lesz a kiadókkal való tárgyalás, és egy saját player és zenei adatbázis kialakítása, mert jelenleg a szolgáltatás egyik leggyengébb pontja, hogy változó minőségű Youtube videók révén szólalnak meg a zenei tartalmak. És persze ezen az úton rengeteg rengetne evangelizációs feladat fekszik. Egyrészt a hirdetők, reklámügynökségek felé, bemutatandó a social jukeboxban rejlő hirdetési potenciált, másrészt pedig a szórakozóhelyek, a kocsmák, éttermek részére bemutatni, mi is az előnye annak, ha Mixgart használnak ők is és a vendégeik is!

Mi a magunk részéről szurkolunk nekik, hiszen a  social dj szolgáltatások- ahogy mi hívjuk- a digitális zene egyik legérdekesebb kiegészítő területét jelentik. Növekedési potenciál egyértelműen van bennük, de túlélni, befutni csak azok lesznek képesek, akik valódi hypot tudnak generálni maguk körül, s így a zenekedvelők között is olyan népszerűségre tesznek szert, amely önmagában elegendő a sikerhez az üzleti oldalon is.  

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr634619562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása