Free Music!

Eltörölte mobilzenehallgatási korlátait a Pandora

2013. augusztus 28. - Pléh Dániel

A Pandora számára az egyik legégetőbb probléma, hogy a növekvő hallgatottság a növekvő bevételek ellenére nem eredményezett növekvő eredményességet.  Ennek javítására  jelentette a cég be tavasszal a mobilhasználatra vonatkozó 40 órás hallgatottsági korlátozást. Az intézkedés a hallgatottsági oldalon  megtette hatását, május óta közel 16%-al csökkent a hallgatottság, miközben az aktív felhasználók száma nem csökkent.

Mindez azonban szeptember 1-től immáron a múlté, ugyanis a cég eltörli a mobilzenehallgatási korlátot, alig fél év után. Indoklásuk szerint azért, mert új, a felhasználókat semmilyen formában nem zavaró  módszerek segítségével kívánják a jövőben a nehezebben  monetizálható mobilhalgatottságot kordában tartani.

pandora-sleep-timer.jpg

Ezek közül az egyiket be is jelentették. Ennek értelmében újabb, extra korlátot vezetnek be a dalok átlépésével kapcsolatban. Eleddig óránként 6 volt a limit- ezt a DMCA meg is kívánta- mostantól ugyanakkor a 24 óránként átléptethető dalok száma is maximálva lesz, 12-ben!

A kaliforniai cég, ezzel egy időben egy sokkal pozitívabb, a rengeteg felhasználó által régóta követelt, szundi funkciók bevezetését is bejelentette,  mobil l alkalmazásaiban. A funkció lényege, hogy az alkalmazásban beállított módon  15,30 vagy 60 perc után  leállítja a zenét, így a Pandora nem fogyasztja egész éjjel  a tengerentúlon sem olcsó adatforgalmat.

Érdekes módon a cég, saját tervei szerint sem fogják mindezek azt jelenteni, hogy  a hallgatottság a korlát előtti szintekre erősödik vissza. Egyértelmű csökkenés várható ugyanakkor az elmúlt hónapokban jelentősen növekvő,  fizető,prémium felhasználók növekedésében, hiszen a növekedést kiváltó ok megszűnik.

Ennek ellenére a lépéseknek nem túl jó a PR üzenetük. Kapkodást, illetve azt sugallják, hogy valamiért a hallgatottság csökkenése- mégha az eredményesség növekedésével is jár- még is aggasztja a Pandora vezetőségét...

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr535475741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása