Free Music!

Gondok az Apple-Beats megállapodás körül?

2014. május 28. - Pléh Dániel

Alig két héttel ezelőtt írtunk, a meglepetésszerű Apple-Beats üzletről és annak hátteréről. Azóta eltelelt 2 hét, és az elvileg a bejelentés küszöbén álló akvizíciónak se híre se hamva…Ellenben egyre több és több a Beats-hez kapcsolódó keresetről, perkezdeményzésről hallani..

Beats-Apple.jpg

A perek listáját David Hymam, ex-MOG CEO vezeti, aki 20 millió dollárra perli a Beats-et, mivel állítása szerint az inkorrekt módon akadályozta meg, hogy mintegy 20 millió dolláros végkielégítést kapjon.

Jóval komplikáltabb per(sorozat) az, amelynek felperesi oldalán Steve Lamar és a Pentagram nevű cég áll. Itt a tét az, hogy a fent nevezett úriember mivel mág 2006-ban segédkezett a Beats fülhallgatók megjelenésének kialakításában, majd Dr.Dre megvált tőlük, az akkori megállapodás értelmében minden eladott Beats fülhallgató után 16 dollárra lenne jogosult. Külön bája a pernek, hogy azóta Steve Lamar saját maga is pert kezdeményezett, mondván., a Beats- Pentagram megállapodás alapján neki járó összeget nem kapta meg.

A tárgyalásokhoz közel álló források szerint a Beats kapcsán felszínre került perek miatt az amúgy szinte biztosnak tűnő megállapodás majdnem elemire hullott, de a hírek szerint azóta ismét sínen vannak az egyeztetések , bár sokkal kisebb publicitás mellett.

Arról is egyre több információ lát napvilágot, hogy mi is a célja az akvizíciónak. A tárgyalásokhoz közel állók szerint az Apple és személyesen Tim Cook, abszolút nem a Beats fülhallgatók miatt szeretné megvásárolni Dr.Dre cégét, és nem is a Beats, mint streaming szolgáltatás a fő indok, bár ez is közrejátszik. Cook egész egyszerűen szeretné az Apple berkein belül tudni Dr.Dre-t és Jimmy Iovine-t is. Ez (is) része annak a programnak, melynek keretében Jobs utóda a céghez csábította Angela Ahrendts-et a Burberry-től, Ben Shaffer-t a Nike-tól valamint Paul Deneve korábbi Yves St. Laurent, vezérigazgatót.

D.Dre és Iovine ötletei, kreativitása, kapcsolatrendszere nagyon sokat segíthet az Apple-nek az iTunes elkerülhetetlen megújításában, valamint az előadókkal való kapcsolatrendszer kialakításában és fenntartásában.

Az Apple a jövő héten keddtől tartja majd szokásos éves fejlesztői konferenciáját. Az elmúlt években itt jelentették be az iTunes Match felhő alapú szolgáltatást illetve tavaly az iTunes Radiot-t is. Amennyiben addig és ott sem hallunk semmit a Beats Music-ról, úgy a tárgyalások valóban véglegesen megfeneklettek…De valami azt súgja, a szokásos keynote során feltűnik majd mind D.Dre ,mind Iovine!

(a képet A Forbes.com-ról loptuk)

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr856197174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása