Free Music!

Brutális évet jeleznek az Amazon prime karácsonyi adatai

2015. január 08. - Pléh Dániel

Amikor tavaly ősszel az Amazon sok kritika mellett elindította, hangsúlyoztuk, hogy a szolgáltatás alapjaiban fogathatja majd fel a digitális zenei piacot és a streaming szolgáltatások piacát. Pontosan azzal, hogy nem a már piacon levő, standardnak mondható streaming szolgáltatásokkal akar versenyezni, hanem célja az, hogy magát az Amazon Prime-ot minél népszerűbbé tegye. Azáltal viszont, hogy a Prime korlátozott kínálattal,de lényegében ingyen kínálja a streaming szolgáltatást az előfizetők számára, a potenciális vásárlók  által  már jelenleg is inkább drágának, mint olcsónak  talált teljes streaming szolgáltatások  így még inkább drágábbnak tűnnek majd...

amazon_prime_650.png

A Seattle-i cég a napokban ette közzé a karácsonyi időszakra vonatkozó adatait, amelyek szerint ezen időszak alatt mintegy 10 millióan próbálták ki a Prime által nyújtott előnyöket. A kifejezetten magas szám persze annak (is) betudható, hogy a szolgáltatás népszerűsítése érdekében az leső 30 nap ingyenes ( free trial) és csak utána indul el automatikusan a számlázás.

Emiatt természetesen nem egyszerű megbecsülni, hogy mindez 2005-ben hány extra Prime –és egyben streaming- előfizetőt jelent majd, de a Spotify esetében megismert 25%-os konverzióval kalkulálva 2.5, egy sokkal pesszimistább 10%-sok konverzióval kalkulálva is 1 millió extra Amazon Prime előfizetővel kalkulálhatunk.

Ha pedig mindezt rávetítjük a már jelenlegi is működő streaming szolgáltatásokra ( amelyeknek a sorrendjéről nemrég írtunk) akkor azt mondhatjuk, hogy az Amazon, még a pesszimista verzióval kalkulálva is képzeletbeli dobogó harmadik fokán lehet 2015-ben, az évé végre pedig könnyen elképzelhető, hogy a Deezer-t is megelőzi majd.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr267024079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása