Free Music!

Megnégyszerezett zenei tárhely az Apple-től

2015. december 30. - Pléh Dániel

Hivatalosan maga az Apple Music is egy iOS frissítés részeként vált elérhetővé, még a nyáron, az iOS 8.7.1.2-es frissítéseként. Természetesen az Apple Music és az Apple átalakított zenei csomagja igazán az iOS 9-ben nyerte el méltó helyét és súlyát.

ios-9_2.jpg

A fejlődés és a fejlesztés ugyanakkor nem állhat le, hiszen az Apple Music még messze nem a piacvezető szolgáltatás, a legnagyobb vetélytársak pedig ugyanolyan gőzerővel dolgoznak, mint a cupertinoi csapat.

Az iOS 9.2 frissítés részeként megjelent fontosabb változások az Apple Music-ban:

  • Új playlisteket is létre lehet hozni akkor ha egy új dalt akarunk playlistbe helyezni
  • A legutóbb megváltoztatott playlistek       új dalok hozzáadásakor a képernyő legfelső részén kiemelten jelennek meg
  • Egy gombnyomással letölthető dalok és albumok az iCloud könyvtárból
  • A letöltött dalok esetében indikátor, hogy azokat letöltöttük már

 

Mindezek az alapvetően usability jellegű javítások ugyanakkor eltörpülnek amellett a bejelentés mellett, hogy az Apple megnégyszerezte az iTunes Match tárhelyét, ami nem kevesebbet jelent, minthogy mostantól 100 000 dalt tárolhatunk a felhőben és kapcsolhatjuk össze végre az Apple Music-kal!

A lépéssel az Apple kétszer akkora tárhelyet biztosít majd, mint a Google Music, igaz a Google mindezt ingyen teszi. Az iOS használók innentől kezdve vagy havi  évi 25 dollár ellenében érhetik majd el a megnövelt tárhelyet, illetve az Apple Music előfizetők számára ingyenesen igénybevető lesz a megnövelt tárhely kapacitás.

A lépés nagyon fontos régóta várt lépés, amellyel az Apple végre valóban teljes zenei ajánlatot nyújthat az iOS használóknak. Akik konkrét zenéket szeretnének a birtokukban tudni, azok számára az iTunes zeneáruház, a streaming illetve a rádió jellegű zenehallgatás kedvelő számára az Apple Music és a Beats Radio lehet majd a megoldás, míg azok számára akik saját zenei könyvtárukat szeretnék mindig, mindenhonnan elérni, az iTunes Match lehet majd az ideális megoldás. Arról nem beszélve, hogy az iTunes Match és az Apple Music integrációjával az Apple Music ajánló algoritmusa végre majd a saját zenéinket is figyelembe veheti…Az integráció pedig a már-már elfeledett iTunes Match-nek és egyáltalán a felhő alapú zenei szolgáltatások fejlődésének is új lendületet adhat!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr878170430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása