Free Music!

További öt Beats radio indulása várható

2015. szeptember 08. - Pléh Dániel

Az Apple által bemutatott új zenei ökoszisztéma egyik kulcs pillére a Beats Radio. A Jimmy Iovine által képviselt stratégia lényege ugyanis pontosan az, hogy a hangsúlyt a szakértők által összeválogatott tartalmakra helyezik a gépi algoritmusok helyett.

apple-music_thumb1.jpg

Ahogy a Beats Radio indulásakor írtuk, az interaktív rádiók előretörésekor klasszikus broadcast rádiót indítani papíron sok mindennek mondható, csak innovatívnak nem. A gyakorlatban a Beats Radio mégis innovatív, akár ha azt vesszük, hogy valóban globális rádióról beszélünk, akár ha a műsorstruktúráját vesszük alapul vagy azt, hogy egy valóban interaktív rádiót szeretne az Apple építeni.

A Beats Radio a jövőben is kulcs szereplője lesz az Apple zenei terveinek. A The Verge információ szerint ugyanis a kiadókkal kötött megállapodás alapján akár további 5 új tematikus Beats adó indítására is lehetősége van, lenne az Apple-nek.

Az, persze, hogy él is-e majd a lehetőséggel a Cupertinoi központú cég még kérdés, de ha tippelnünk kellene, azt mondanánk igen. Az új rádiók indítási lehetősége ugyanis teret nyithat akár lokális Beats Radio verzióknak, vagy akár tematikus, adott zenei stílusra jobban fókuszáló rádióadóknak.

Hogy ez mikor következik be, azt egyelőre nem tudni, az Apple számáras a fő fókusz most inkább magának az Apple Music piaci pozíciójának megszilárdítása, mint az amúgy is pozitív kritikákat kapó Beats Radio továbbfejlesztése.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr327684428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása