Free Music!

Rádió lehet a Soundcloudból

2016. július 16. - Pléh Dániel

Miután hosszú évekig tartó tárgyalások, küzdelem után  idén áprilisban elindult végre a Soundcloud streaming szolgáltatása  sokan fellégeztek Berlinben. A streaming piac- ahová  Alex Jung olyannyira szeretett volna belépni- ugyanakkor egy pillanatra sem áll meg , így  a berlini startup sem tehette ezt.

soundcloud_stations.jpg

Még a streaming szolgáltatás hivatalos indulása előtt a Soundcloud Stations néven bevezetett egy funkciót, melynek segítségével keresés során, vagy egy szám hallgatása során  felkínálja az alkalmazás, hogy hozzunk létre  rádióadót az adott dalhoz kapcsolódóan. Az így létrehozott adó pedig ugyanúgy bekerül a gyűjteményünkbe, mint a lájkolt vagy más módon összegyűjtött dalaink.

A közelmúltban aztán a Station funkció megkapta azt a frissítést, amely révén immáron valóban figyelemre méltó lehet: mostantól ugyanis már az előadói oldalakról is indíthatunk majd rádiókat, de ami talán ennél is fontosabb, a funkció mögött álló algoritmus révén ezek már valódi rádióadók  ( és nem csupán zeneszám gyűjtemények) lesznek, melyekben a dalok egymást követik. Azon Soundcloud felhasználók számára, akiknek már vannak saját playlistjeik, az alkalmazás azok alapján ajánl majd érdekes előadókat.

Hogy mindez miért fontos?  Alapvetően azért, mert a berlini cégnek mindenképpen  további bevételi forrásokat kell találnia. A hatalmas felhasználói tábor jó alap lehet  a prémium elérés monetizációjához, mégis az ingyenes láb és a hirdetési bevételek növelése az, mai a legfontosabb  és legégetőbb lenne. Hirdetési bevételeket pedig úgy lehet a legjobban generálni, ha  jelentősen növeljük a szolgáltatáson belül eltöltött időt. Erre pedig kiváló  eszköz az olyan rádió jellegű funkció, mint amilyet a Soundcloud bevezetett.

Szemben a streaming funkcionalitással itt még azt se lehet mondani, hogy  ne lennének időben, hiszen ugyan a tengerentúlon a Pandora révén van abszolút egyeduralkodója az on-demand rádiós piacoknak , Európában ugyanakkor például abszolút vezetőjére vár ez a piac.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr328876476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása