Free Music!

Forradalmi streaming szolgáltatás érkezhet az Amazontól ősszel

2016. szeptember 06. - Pléh Dániel

Amikor 2014-ben az  Amazon egy korlátozott tartalomkínálatú, de Prime előfizetői számára ingyenes streaming szolgáltatással lépett a piacra a legtöbb vetélytárs  mosolygott nem létező bajsza alatt.  Az Amazon aztán két év  szívós munkával magát a szolgáltatást  is jelentősen javította és a streaming piac is egyre inkább szaturálódott., így 2016 őszére vannak olyan kimutatások melyek alapján az Amazon  Prime Music tekinthető jelenleg a világ legjelentősebb streaming szolgáltatásának.

amazon-echo_0.jpg

Meglepőnek tehát egyáltalán nem nevezhető, hogy  Jeff Bezos Amazon vezér a Prime Music   eredményein felbuzdulva, illetve annak érdekében, hogy az Amazon teljeskörű szórakoztatóipari szolgáltatás tudjon nyújtani az e-könyvektől a filmeken át a zenéig, azt tervezi, hogy kibővítve az Amazon Prime Music-ot klasszikus, Spotify vetélytárs streaming szolgáltatást indít, még az idén.

A mostanra egyre pontosabbá váló hírek szerint az Amazon nem is egy, hanem két szolgáltatással léphet piacra, még  karácsony előtt.  Az egyik egy  tulajdonképpen szabványosnak mondható havi 10 dolláros ár ellenében elérhető streaming szolgáltatás, a másik ugyanakkor egy ennek alig a feléért elérhető, viszont „csak”  az Amazon Echo révén elérhető és irányítható  új, innovatív szolgáltatás lehet  ami  olcsóbb lesz, ugyanakkor mobil telefonról nem lesz elérhető.

Az elektronikus kereskedelmi óriáscég eddig mintegy 4 millió eszközt értékesített a tengerentúlon, ami jó alapot nyújthat majd az új streaming szolgáltatás számára, még úgy is, hogy feltételezhetően a legtöbb Echo tulajdonos már most is Amazon Prime Music előfizető.

A két új szolgáltatással az Amazon bizonyosan komoly előnyre tehet szert többi vetélytársával szemben, már ami a minél diverzifikáltabb streaming portofliót  illeti.

Hiszen  Jeff Bezos cége innentől kezdve a prime előfizetők számára egy ingyenes, de egyre fejlődő zenei szolgáltatás nyújt majd, a nem prime előfizetők számára pedig ott lesz majd a hagyományos árazású és óriási zenei adatbázishoz való elérést  kínáló szolgáltatás vagy az egyfajta home entertainment megoldásként értelmezhető Echo alapú, olcsóbb szolgáltatás.

A nagy kérdés ugyanakkor az, hogy minderre a vetélytársak hogyan reagálnak majd? Elindul-e a világ streaming ipara az olcsóbb szolgáltatások felé ( a  kiadók ellenállását legyűrve) vagy esetleg egyre több, különböző árazású streaming szolgáltatást kinál majd minden szereplő? vagy esetleg megpróbálják az Amazon elképzelését figyelmen kívül hagyva továbbra is a 10 dollár ellenében hatalmas zenei adatbázisokhoz való hozzáférést nyújtó szolgáltatásokat erőltetni…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr1011648628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása