Free Music!

Élő koncertekkel és DJ mixekkel erősít a Deezer

2020. március 12. - Pléh Dániel

A legtöbb technológiai startup élete hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel tarkított fejlődés történet.   A Deezer esetében ez a mélypont a 2014-es év lehetett,  amikor a tőzsdére lépési folyamat részeként hatalmas csontvázak dőltek ki a francia cég „szekrényeiből” és kiderült, hogy  a 2015-ös év  közepén jelentett adatok alapján a 6.3 millió előfizető több, mint fele 3.3 millió előfizető telco megállapodások inaktív felhasználója!

deezer_mixes.png

Az azóta eltelt 4 évben a francia cég sok tekintetben stratégiát váltott és az új stratégia  minden jel szerint működőképesnek is bizonyult és a Deezer nagyon nagy növekedési potenciállal rendelkező  streaming zenei piacokon tudott kiépíteni erős pozíciókat magának! A Közel-Keleti nyitás és piacépítés olyannyira jól működik, hogy  2019 végére  4 millió előfizetővel kalkuláltak a régióban, ami  közel egynegyede a teljes Deezer előfizetői bázisnak.És a francia cég láthatóan és nagyon ügyesen ezt a lassan, fokozatosan építkező irányt folytatja 2020-ba is!

 

Unikornis lett A Deezerből

Ha lenne és létezne időgép és azt vissza tudnák forgatni azt valahol 2014- környékére, akkor arról írnánk, hogy a francia cég akár meg is előzheti a már akkor is piacvezető Spotify-t. A lelkesedés aztán odáig fokozódott, hogy 2015-ben a francia cég bejelentette...

2020  első lépése a  Deezer részéről egy a zenkedvelők által a streaming szolgáltatásokba  régóta kívánt és ilyen-olyan okokból jelenleg a Youtube által dominált területre való belépés volt. A párizsi cég  ugyanis a már meglevő 3 népszerű lejátszási listáját-  Rocket, Popstar  és Certified- exkluzív koncert tartalmakkal egészíti majd ki.

A Deezer a 90-es években klasszikusnak számító MTV Unplugged mintájára,saját maga által szervezett eseményeken rögzíti az előadók koncertjeit, amelyeket aztán elhelyez a fenti listában. Az első fecske a Circa Waves and Twin Atlantic lesz, akik a  szerencsés kiválasztottaknak koncertet adnak majd a Deezer felhasználóknak pedig exkluzív tartalmat!

A  Deezer egy teljesen más területen is ráerősít az exkluzív tartalmakra!  Ez pedig a streaming szolgáltatások életében is egyre jelentősebbé váló elektronikus zenei tartalmak! A francia cég olyan sztár Dj-kel indított exkluzív mix sorozatot, mint   Oliver Heldens, Danny Howard,az Above & Beyond vagy éppen Fred V. A koncertekkel ellentétben itt nem live eventektől van szó, „csupán”  exkluzívan a Deezeren elérhető tartalmakról. A mixekben szereplő dalok , külön playlistekben önállóan is elérhetőek.

Mindkét lépés egy a streaming szolgáltatások körében egyre inkább leterjedő folyamat része. Ugyanis a Netflix  példája egyre inkább ragadós és jellemző a zeneiparban is: aki tehát nem rendelkezik saját, exkluzív tartalommal az lemarad. A Deezer a maga eszközeivel most végül is nem tesz mást, minthogy a piacvezető, Spotify és az Apple Music után ered.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr1615492452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása