Free Music!

A Real networks mindenkit beelőz?

2011. január 29. - Pléh Dániel

Miközben a nagyágyúk készülődnek és küszködnek teljesen cloud alapú zenei szolgáltatásuk bevezetésével, a Spotify azon fáradozik, hogy egyáltalán megjelenhessen az amerikai piacon, a hajdan szebb napokat látott (és piacvezető) Real Networks egy huszárvágással elébe ment az eseményeknek és elindította Unifi nevű cloud alapú szolgáltatást, melynek segítségével a felhasználók  különböző eszközeiken tárolt zenei, képi valamint videó tartalmaikat bárhol, bármikor, bármilyen eszközön elérik majd.

Az ígéretek szerint a szolgáltatás az iTuneson tárolt tartalmakat is kezeli majd, ami hatalmas előrelépés lenne a Real Networks számára és komoly probléma a média tartalomkezelési piacot vezető Apple és iTunes számára.
 
A hírek szerint a cég a zenekiadókkal való megállapodások nélkül képzeli el a szolgáltatás indítását, ami igencsak meglepő. Egyrészt mivel a Real networks egy hatalmas és a tartalomtulajdonosokkal amúgy igen jó viszont ápoló cég. Másrészt pedig az ilyen jellegű szolgáltatások és a kiadók azokra való reakciójának előélete miatt.
 
A szolgáltatás indulásának időzítése brilliáns, e tény, a sikerhez azonban valószínűleg kevés. Ahhoz ugyanis arra is szükség lesz, hogy a user interface, a különböző eszközök tárolt tartalmak elérése érhető, könnyű és megbízhatóan működő legyen. Ha ezek közül bármelyik sérül, a cég könnyen ugyanúgy járhat, mint anno a Rhapsody-val. Hiába volt úttörő piaci szereplő, a később belépők, a jobb minőségű szolgáltatással könnyedén vették el előfizetőiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr182619321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása