Free Music!

A Pandora első tőzsdei jelentése

2011. augusztus 31. - Pléh Dániel

 

A sokat megélt Pandora tőzsdére menetele izgalmakban bővelkedett, de mint minden tőzsdei cég esetében  a tőzsdéremeneteltől fogva az izgalmak negyedévente ismétlődnek a negyedéves jelentésekkel összhangban.
 
A cég tőzsdére menetelekor alapvetően még nem annyira, napjainkban azonban igen—igen nehéz körülmények között kell helytállnia! A befektetők a menekülnek mindentől amiben kockázatot látnak. Egy zenei startup pedig sok mindennek elmondható, csak éppen kockázatmentesnek nem…
 
Dacolva mindezzel, a cég első negyedéves jelentése tőzsdei cégként egy erős és növekedésre képes vállalat benyomását keltette. A legfontosabb bevételi forrásnak számító hirdetési bevételek  a második negyedévben elérték a 58 millió dollárt, ami az előző évhez képest 117%-os növekedést mutat, s a teljes 67 millió dolláros bevétel közel 90%-t teszi ki.  Nagyon erős a mobil platform, a hirdetési bevételek immáron közel fele ezen a platformon megjelenített hirdetésekből származik. A teljes éves bevételi előrejelzést  ennek megfelelően 270 és 275 millió dollár közé várja a cég.
 
Ahogyan azt Joe Kennedy a cég elnöke a negyedéves jelentésben kiemelte, az on demand rádió immáron a teljes amerikai rádiós piac 3.6%-t tesz ki a hallgatottsági adatok alapján. Ez szép növekedés az előz negyedévben regisztrált 2.3 %-hoz képest is, az előző évi értéknek pedig a duplája.
 
 
A Pandora, mint vállalat helyzete tehát stabilnak tűnik, amennyiben nem változnak meg drasztikusan a gazdasági körülmények. Előretörése és növekedése folyamatos, és ha tisztán termék oldalról nézzük úgy tűnik, még a termékéletciklusának az első, erőteljes növekedéssel járó szakaszában jár. A befektetők pedig mindezt még most is díjazzák, legalábbis erre utal a bejelentés utáni 7%-os részvényáremelkedés illetve az azóta letelt napok kereskedésének adatai.
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr143182070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása