Free Music!

A legnépszerűbb alkalmazások között a Youtube streaming szolgáltatása

2015. december 28. - Pléh Dániel

2015 egyik legjelentősebb zenei eseménye a Youtube Red elindulása volt. ha nem indult volna el a nyáron az Apple Music, akkor pedig feltételezhetően ez lett volna az év sztorija. A digitális zeneipar jövője szempontjából ugyanakkor így is kulcsfontosságú lépésről beszélhetünk.

youtube_wall.jpg

Maga az új alkalmazás valóban az egyik legjobb digitális zenei alkalmazás lett, a Youtube segítségével pedig valóban a legdominánsabb erő lehet a digitális zenei piacon Ehhez nem kell mást tennie, minthogy kihasználja azt a döbbenetes látogatottságot, amivel már most is rendelkezik. A fiatalok 83% azt vallja magáról, hogy a Youtube a fő csatornája az új zenék megismerésének.

Így hát mindenki várta az első adatokat arról, vajon mennyire is fogja meg a zene és film kedvelőket a Youtube prémium funkcionalitása. Az első jelek és adatok alapján nem keveseket!

youtubefree_ios.jpg

Az új alkalmazás megjelenése előtt a Youtube a futottak még mezőnyében helyezkedett el, amely aztán az új alkalmazás megjelenése után drasztikusan megváltozott. November utolsó illetve december első hetében a Youtube a legmeredekebben növekvő iOS alkalmazások közé verekedte magát.

Onnan mostanra ugyan visszaesett, de az ingyenes alkalmazások között viszont továbbra is a Top 10 tagja a Youtube. Fundamentálisan más, pozitívabb a helyzet,Androidon, ahol a Youtube zenei alkalmazása most, egy hónappal az indulás után is a 15 legnépszerűbb alkalmazás.

youtubefree_android.jpg

Az igazán lényeges információ persze az (lenne): hogy ezek a toplistás helyezések valódi leöltés számban mit jelenthetnek. ) A Sensor Tower alkalmazás marketing cég és egyéb App Store szakértők becslései alapján napi 7, havi szinten pedig 200-230 ezer felhasználó kezdhette éle használni a Youtube prémium szolgáltatását, az Apple operációs rendszerét használva. Ebben azonban nincsen benne az az Android Store,ami érthető okokból a Youtube Music elsődleges terepe lehet.

Hazai pályán ugyanakkor a tendenciák alapján, lassan indult a Youtube Music a már működő szolgáltatók vetélytársa lehet nagyon hamar, a hatalmas Android felhasználó tábor miatt.

Pontos számokat persze egyelőre nem tudunk, és lehet nem is fogunk, hiszen a Google a legritkább esetben közöl igénybevételi adatokat tartalomszolgáltatásairól. Az iOS adatok illetve a Google saját Android toplistája alapján ugyanakkor úgy tűnik, a Youtube prémium szolgáltatása erős rajtot vehetett…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr788191846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása